Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Юні науковці Чернігівщини серед найкращих в Україні

          7 – 15 травня відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України – одного з наймасштабніших юнацьких інтелектуальних змагань країни.  Учасники наукового івенту презентували 1187 дослідницьких проєктів у 69 наукових секціях. Юні дослідники демонстрували власноруч розроблені мобільні застосунки, ділилися поглядами на дружні до природи технології, доводили свою креативність у способах підходу до проблеми, виборі методів дослідження та представленні результатів.

          На відкритті заходу конкурсантів привітали Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий і телеведуча Алла Мазур, амбасадорка конкурсу.

          Чернігівську область представляла команда з 36 учнів-членів Чернігівського територіального відділення МАН України, з яких 17 отримали дипломи переможців.

          Найкращі результати продемонстрували:

          - учениця Прилуцького ліцею № 6 Скиба Ольга («Творчість Олесі Вакуленко як прояв національної самобутності» у науковій секції «Теорія, історія мистецтв та арткритика»);

          - ліцеїст Чернігівського обласного наукового ліцею Жаров Іван («Доба бронзи на Чернігівщині (за матеріалами поселення Киселівка-3)» у науковій секції «Археологія»);

          - ліцеїстка Чернігівського обласного наукового ліцею Попелюх Ангеліна («Особливості жіночого портретування в романі Оксани Забужко “Музей покинутих секретів ”» у науковій секції «Українська література»).

          Постер до дослідницького проєкту «Сучасні агрокліматичні умови вирощування озимих культур на Чернігівщині» у науковій секції «Метеорологія та кліматологія» учениці Чернігівського колегіуму № 11 Руденко Анни визнано найкращим на онлайн-виставці постерів дослідницьких проєктів конкурсантів.

          Вітаємо всіх фіналістів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України із завершенням інтелектуального випробування, а переможців – із досягнутим успіхом. Дякуємо усім науковим керівникам, енергія та витривала праця яких дозволили відкрити юним дослідникам для себе світ науки та реалізувати творчі здібності!

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/