Анонси
     

     






           
           

          Назад

          3 молодіжні простори, виїзні табори для підлітків, діджитал-курси для вчителів — що пропонує освітня фундація GoGlobal у 2024 році?

          6 навчальних програм від освітньої фундації GoGlobal реалізують цього року на Чернігівщині. Вони охоплять вчителів та викладачів, студентів та школярів.

          «Завдяки участі у цих програмах школярі та студенти нашого регіону зможуть краще пізнати себе та свої сильні сторони, а вчителі та викладачі — освоїти нові навички та покращити техніки надання психологічної допомоги учням, що так важливо в умовах війни», — наголосив Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА (далі — Управління).

          Кураторка освітньої фундації GoGlobal Оксана Герасименко під час онлайн-зустрічі розповіла, що з березня по липень 48 учнів десятих класів візьмуть участь у менторській програмі «Покоління перемоги», спрямованій на надолуження освітніх та соціальних втрат учнів у регіонах, що межують з росією та білоруссю.

          У квітні в м. Київ розпочне свою роботу 5-денний виїзний табір для підлітків (15-17 років) Dive in STEAM Camp, де вони зможуть розкрити свій винахідницький потенціал та поглибити знання про світ іновацій та діджитал-професії. У травні запрацює Catch up camp у Карпатах. Це навчальний табір, перебуваючи в якому, 30 десятикласників зможуть підтягнути свої знання з англійської та української мов, математики, поспілкуватися з психологами та зайнятися арт-терапією.

          У червні цього року школярі та студенти училищ і коледжів матимуть можливість стати частиною молодіжного простору Ko_Laba, який є сучасним та безпечним для проведення експериментів за передовими технологіями, а також для реалізації творчих і наукових проєктів.

          У межах менторської програми «Мріємо та діємо» вчителі матимуть можливість покращити свої вміння надавати емоційну підтримку учням. Також здійснюватиметься навчання педагогів навичкам сучасної подачі навчального матеріалу для створення цікавого, інформативного та візуально привабливого контенту для поліпшення освітнього процесу. З червня по серпень освітяни пройдуть тренінги, під час яких дізнаються, як ефективно боротися з проявами дитячого стресу.

          Планується також проведення занять для учнів та вчителів початкових класів у межах проєкту «Catch-up». Мета  — допомогти вчителям вмотивувати дітей до навчання та закрити прогалини з математики й української мови. У межах програми «Catch-up» для середньої школи учні зі своїми вчителями та тьюторами DLC теж працюватимуть над надолуженням освітніх втрат попереднього року навчання.

          З цією інформацією ознайомилися Олена Соронович, заступниця начальника Управління, а також працівники Управління та «Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського» (Наталія Дягло, Світлана Жук, Наталія Коленченко, Віктор Бурнос, Тетяна Красногор, Любов Шоколенко).

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/