Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Безпека учасників освітнього процесу на Чернігівщині: облаштування укриттів та охорона шкіл

          Створення більш безпечних умов в освітньому середовищі обговорили на нараді за участю заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк, представників Національної поліції, ДСНС, а також громад області. До неї долучився і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          «Безпека освітнього процесу – дуже широке поняття. Це будівництво укриттів і їх ремонти, облаштування пожежних сигналізацій, охорона та інше. Виконання зазначених заходів – наше спільне завдання», – говорить Жанна Шерстюк.

          Питання будівництва та облаштування укриттів не втрачає актуальності. Як розповів Юрій Музика, нині 87% закладів освіти області мають укриття. Деякі укриття використовуються, проте не облаштовані належним чином і наразі там тривають ремонтні роботи. Ще 115 освітніх закладів – взагалі їх не мають.

           «На 2024 рік державним бюджетом передбачено більше коштів – на область очікується близько 80 мільйонів гривень. Важливо підготувати якісно розроблені проєктно-кошторисні документації для будівництва, а також ремонту і облаштування укриттів. Оскільки це є передумовою своєчасного використання коштів державного бюджету», – говорить Юрій Музика.

          Особливістю цьогорічного використання субвенції є те, що все будівництво укриттів буде здійснюватися лише у закладах освіти, які внесені в систему DREAM. Освітні заклади отримали завдання сформувати паспорти безпеки до кінця минулого року. Проте близько 75% – не виконали його. У більшості випадків через використання застарілих бланків та некоректне введення даних. Тож робота в цьому напрямі продовжиться.

          Як зазначив заступник начальника ГУНП України в Чернігівській області Ігор Волокітенко, на підставі наданих паспортів створюватимуться такі ж в електронній формі. Це надасть можливість відповідним службам, у разі реагування на нестандартну подію швидко отримати необхідну інформацію.

          Заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Чернігівській області Олександр Бобро розповів про необхідні заходи щодо верифікації даних такого паспорту.

           «Наразі найголовніше – безпека дітей. Паспорт безпеки стає одним із найважливіших документів у закладах освіти. Тож необхідно забезпечити співпрацю з підрозділами Національної поліції та ДСНС для внесення в паспорти безпеки достовірної інформації у визначений Урядом термін», – підсумувала Жанна Шерстюк.

           

          За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій

          з громадськістю Чернігівської ОДА

           

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/