Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Національний заповідник «Гетьманська столиця» запрошує талановиту молодь до участі у  музичному  фестивалі-конкурсі молодих виконавців імені Андрія Розумовського!

           

          У час повномасштабного військового вторгнення росії надзвичайно важливо залучати молодь до вивчення історії та популяризації культури української держави, надавати розуміння, що наша історія, культура завжди була частиною великого європейського простору.

          Яскравим прикладом такої діяльності та комунікації  з молоддю є щорічне проведення Обласного музичного фестивалю-конкурсу молодих виконавців імені Андрія Розумовського! Фестиваль проводиться Національним заповідником «Гетьманська столиця» спільно з Чернігівським фаховим музичним  коледжем  імЛ.М. Ревуцького, Бахмацькою  школою  мистецтв ім.А.К. Розумовського, Благодійним фондом «Спадок Гетьманщини».

           Метою фестивалю є допомога молоді усвідомити внесок українських діячів у світову систему культурних цінностей на прикладі життєвого шляху саме Андрія Розумовського.

          Андрій Розумовський – син українського гетьмана Кирила Розумовського, народився 22 жовтня 1752 р. у м. Глухів. В усіх свої діяннях він завжди підкреслював українське, козацько-гетьманське походження.

          Розвинутий мистецький смак Андрія допоміг реалізувати та підтримати видатних представників Віденської класичної школи: Йозефа Гайдна, Вольфранга Амадея Моцарта. Особлива сторінка його життя і діяльності – це дружба та підтримка Людвіга ван Бетховена, що збагатила світ видатними творами: Струнними квартетами № 7, 8 і 9, які розвинули нову епоху в історії музичного мистецтва. У період знайомства та взаємовпливу двох талановитих постатей: Андрія Розумовського та Людвіга ван Бетховена, світ отримав геніальну композицію – «Ода до радості». Саме Андрію Розумовському в 1808 р. Людвіг ван Бетховен присвятив твір, який на сьогодні вважається одним із найбільш популярних класичних творів світу – свою П’яту симфонію.

          Його меценатська діяльність – це найвагоміший внесок родини Розумовських в розвиток української та європейської культури.

          Запрошуємо учнів музичних, мистецьких навчальних закладів взяти участь у конкурсі, показати свою творчість та своєю виконавською майстерністю популяризувати видатного українця – Андрія Розумовського!

          Фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського проходить за двома віковими категоріями: категорія А - від 9 до 12 років, та категорія В - від 13 до 15 років. Фестиваль має дві номінації. Номінація «Фортепіано» включає в себе твір за власним вибором учасника, що містить: твір великої форми композиторів віденської класичної школи: Й.Гайдна, В.А.Моцарта, Л. ван Бетховена (І або II і III частини сонатин, сонат або III частина, якщо вона написана в формі рондо - для учасників вікової категорії А, та виключно класичне сонатне А11еgrо для учасників вікової категорії В); та твір українського композитора. Номінація «Академічний спів» включає твір західноєвропейського композитора (арія, романс тощо) та українську народну пісню у супроводі або a cappella, або твори українських композиторів. Фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського відбудеться в онлайн форматі.

          З більш детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Національного заповідника «Гетьманська столиця» або написавши на e-mail: [email protected].

          Фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського – це шанс реалізувати свої музичні таланти та продемонструвати світові, що українці незламні, а їхня творчість - самобутня та унікальна.

          Долучайтесь! Чекаємо на ваші творчі виступи!

           

          Національний заповідник

          «Гетьманська столиця»

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/