Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Соціальний освітній проєкт «Психологічне та соціально-емоційне навчання для українських шкіл»

          Через війну в Україні прогнозовано загострилися проблеми, пов’язані з психологічним та психічним станом здоров’я дорослих і, що найболючіше – дітей. За даними Міністерства охорони здоров’я України психологічної допомоги наразі потребують не менш як 60% українців. Одним із пріоритетних завдань системи освіти є створення атмосфери добробуту та безпечного середовища для освіти та розвитку дітей, формування усвідомленого ставлення до збереження психічного здоров’я, використання наявних ресурсів для надання якісної, фахової психологічної підтримки усім учасникам освітнього процесу.

          Потужною і своєчасною є підтримка громадських організацій, які спрямовують свою діяльність на психологічну підтримку учасників освітнього процесу та на підвищення професійного рівня практичних психологів. Зокрема, Чернігівська область стала першою у реалізації соціального освітнього проєкту ГО ГЛОБАЛ «Психологічне та соціально-емоційне навчання для українських шкіл», про який йшлося 18 березня 2023 року на зустрічі представників ГО ГЛОБАЛ з керівництвом Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, управління освіти Чернігівської міської ради, психологічної служби системи освіти Чернігівської області, педагогами та практичними психологами закладів освіти.

          13-18 березня 2023 року 10 вчителів та 10 практичних психологів закладів загальної середньої освіти Чернігівської області пройшли навчання за програмою тренінгу «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров’я» і вже цієї весни проведуть власні навчальні тренінги у своїх школах та громадах для 400 учасників.

          Наразі численні громадські організації спрямовують свою діяльність на  створення безпечного освітнього середовища та психологічну допомогу здобувачам освіти, педагогам і батькам, які зазнали психологічної травми через воєнні дії. Ефективність такої допомоги має базуватися на головному принципі Етичного кодексу психолога «Не зашкодь!» та на засадах партнерської взаємодії з системою освіти,  моніторингу потреб та запитів, розуміння пріоритетних завдань, які ставить перед собою сучасна українська школа.

           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/