Анонси
     

     






           
           

          Назад

          EWF–2022: СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ РОЗПОВІВ МІЖНАРОДНІЙ СПІЛЬНОТІ ПРО СТАН ОСВІТИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙНИ

           

          24 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет виступив на Світовому освітньому форумі 2022 (EWF), який відбувається в Лондоні. 

          Світовий освітній форум є преміальним органом, який збирає представників урядів та департаментів освіти, найбільших освітніх організацій і великого бізнесу для обміну досвідом і вирішення важливих питань галузі. Цьогоріч у наймасштабнішій і найвпливовішій освітній події взяли участь 112 міністрів.

          Темою заходу 2022 року став заклик до міжнародної спільноти: «Будуймо майбутнє разом – сильне, сміливе, найкраще».

          Сергій Шкарлет під час виступу повідомив про ситуацію в Україні і наслідки військової агресії рф, зокрема розповів про численні вбивства та поранення дітей, переміщення українців як в межах країни, так і за кордоном, знищення закладів освіти і науки.

          Міністр також зазначив, що попри повномасштабне вторгнення, навчання в закладах освіти продовжується на всіх рівнях: від садочків до університетів – скрізь, де дозволяє безпекова ситуація.

          «Ми робимо все, щоб зберегти безперервність викладання, навчання та досліджень, захистити наших дітей, молодь, учителів та наш інтелектуальний капітал», – сказав Сергій Шкарлет. 

          За його словами, завдяки налагодженому процесу дистанційної освіти українські діти, перебуваючи в різних країнах світу, продовжують навчатися за вітчизняними програмами.

          «У ці важкі часи зроблено низку фундаментальних кроків: працює «Всеукраїнська онлайн-школа», триває реформа НУШ, у понад 130 країнах світу ефективно функціонує електронна платформа та мобільний застосунок, на сайті Міністерства освіти і науки України розміщена Всеукраїнська навчальна програма, яка забезпечує безкоштовний доступ до онлайн-уроків, інформаційних відео та посібників, також для учнів і вчителів доступна психологічна підтримка. Ми щиро віддані розвитку освіти в Україні, ніщо нам не може завадити», – наголосив Міністр.

          Сергій Шкарлет під час виступу зауважив, що наразі завданнями Міністерства є проведення прозорої і безпечної вступної кампанії, гарантування кожній дитині права на освіту, а педагогічним працівникам – оплату праці.

          «Сьогодні понад 3,6 млн учнів відновили навчання. Ми щодня боремося за те, щоб повернути якнайбільше дітей до українських шкіл. Наші вчителі, учні та студенти – герої! Я вражений їхньою відданістю, мужністю та рішучістю. Вдячний їм усім», – зазначив Міністр.

          Також Сергій Шкарлет подякував за підтримку і солідарність з Україною та за можливість виступити на такому важливому заході.

          «Сьогодні 90-й день війни в Україні. 24 лютого 2022 року ми перестали рахувати дні тижня та називати дати. Ми лічимо дні війни і наш хоробрий опір. Але ми також говоримо, що кожен наступний день – це ще один день до нашої перемоги. Я дякую всім не лише як міністр, академік, але й як українець, учитель і батько, який бажає найкращого своїм дітям і всім дітям України», – звернувся до учасників форуму Сергій Шкарлет.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/