Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У МОН ОБГОВОРЮЮТЬ ПИТАННЯ ЩОДО ДОДАТКОВОЇ МОЖЛИВОСТІ ВСТУПУ ВИПУСКНИКІВ ІЗ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ДО УКРАЇНСЬКИХ ЗВО

           

          17 травня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про організацію вступної кампанії, особливості складання НМТ та інші можливості вступу до ЗВО.

          «Позиція Міністерства є незмінною – ми не повинні залишити дітей без права складання національного мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів вищої освіти», – зазначив Сергій Шкарлет.

          Міністр повідомив, що він звернувся до міністрів освіти країн ЄС, Великої Британії, Ірландії із проханням організувати в понад 30 країнах складання НМТ для українських випускників, які перебувають на територіях цих країн.

          «На сьогодні ще залишається питання щодо Греції, Словенії і Хорватії. В усіх інших країнах уже опрацьовують матеріали», – сказав Сергій Шкарлет.

          Міністр висловив сподівання, що у більшості країн ЄС випускники зможуть спробувати вступити до закладів вищої освіти України. Детальніше про організацію складання НМТ за кордоном повідомлятиметься, коли буде готовий перший центр. Необхідну інформацію можна відстежувати на сайтах МОН, УЦОЯО і в соціальних мережах відомств.

          Також Сергій Шкарлет зазначив, що державні реєстри на тимчасово окупованих територіях України заблоковано з метою заходів безпеки, тому там скласти НМТ неможливо. Проте для будь-якого випускника, який бажає вступати до закладів вищої освіти України, будуть організовані щонайменше як три тестові сесії.

          Крім того, за його словами, у Міністерстві обговорюють питання щодо додаткової можливості вступу випускників із ТОТ до українських ЗВО і після завершення вступної кампанії.

          До вступних випробувань входить не лише НМТ, також можливий вступ за співбесідою. Для вступу на творчий фах необхідно успішно скласти творчий конкурс, який є єдиною умовою оцінювання таланту дитини.

          Майбутні магістри складатимуть магістерський комплексний тест для вступу за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право» і магістерський тест навчальної компетентності за напрямами «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» (крім спеціальності «Міжнародне право»). Для військових закладів визначено окремі умови вступу.

          Вступна кампанія 2022 містить комплекс інструментів для комфортного вступу до закладів вищої освіти різних типів в Україні.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/