Анонси
     

     






           
           

          Назад

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: МИ ЦІЛІСНО МОДЕРНІЗУЄМО ПРОФЕСІЙНУ ОСВІТУ, ТОЖ МАЄМО ЯКНАЙШВИДШЕ НАПРАЦЮВАТИ ГАЛУЗЕВИЙ ЗАКОНОПРОЄКТ

           

          Чинний Закон України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» був ухвалений у 1998 році і не враховує сучасних потреб сфери. Тому МОН має намір якнайшвидше напрацювати зі стейкхолдерами законопроєкт, який врахує всі потреби сфери. Про це розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет сьогодні, 26 березня 2021 року, під час онлайн-брифінгу щодо 100 днів роботи на посаді.

          «Спільно з депутатами Комітету з питань освіти, науки та інновацій ми розпочали роботу над новим законопроєктом "Про професійну освіту". На нього галузь чекає вже багато років», – зазначив Сергій Шкарлет.

          Він також розповів, що в серпні 2020 року за участю Президента України було представлено план заходів з розвитку професійної освіти в Україні. Документ передбачає 4 ключові напрями для оновлення галузі:

          • створення ефективної системи управління та фінансування;
          • забезпечення відповідності змісту та якості професійної освіти потребам ринку праці;
          • розвиток партнерства у сфері профосвіти;
          • популяризацію профосвіти.

          Згодом Міністерство освіти і науки напрацювало відповідну Стратегію розвитку професійно-технічної освіти.

          Окрім того, як повідомив Міністр Сергій Шкарлет, команда МОН зосереджена на таких напрямах роботи, як розвиток державно-приватного та соціального партнерства на засадах співфінансування і спільного управління закладами професійної (професійно-технічної) освіти разом із представниками бізнесу.

          Наприклад, вже зараз Міністерство працює над методичними рекомендаціями, за якими в кожному регіоні проводитимуть вдосконалення мережі профосвіти. Отримавши їх, місцева влада зможе об'єктивно оцінити стан мережі у своїй області та спрямувати ресурси на ті заклади, які цього найбільше потребують. Водночас МОН разом з фахівцями Міжнародної організації праці готує структуру та зміст кількох онлайн-курсів, які мають покращити викладання практичного та теоретичного матеріалу за найбільш популярними робітничими професіями.

          Нагадаємо, в Україні з'явиться нова інформаційна система управління професійною освітою – затверджено відповідну концепцію.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/