Анонси
     

     






           
           
          2023

          Назад

          Проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          24 - 26 травня 2023 року відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для трьох вікових категорій – молодшої («Джура-Котигорошко»), середньої («Джура-Сокіл») та старшої («Джура-Оборонець») в online-режимі.

          В молодшій віковій групі взяли участь 8 роїв-переможців І (територіальних громад) етапу гри, в середній віковій групі – 27, в старшій – 19.

          Юні джури молодшої вікової групи змагались в залікових конкурсах «Відун», «Рятівник», «Пластун», які проведено у формі вікторини, та під час туристського конкурсу складали на швидкість онлайн-пазл.

          Учасники роїв старшої вікової групи взяли участь в онлайн-вікторинах залікових конкурсів: на знання історії України «Відун», з надання долікарської допомоги «Рятівник», туристського конкурсу, а також складали на швидкість онлайн-пазл під час інтелектуально-творчого конкурсу «Пластун».

          Для козаків і козачок, членів роїв старшої вікової групи, надано чотири залікові конкурси у формі онлайн-вікторин: на знання історії України «Відун», з надання долікарської допомоги «Рятівник», туристського конкурсу та конкурсу строю та пісні «Впоряд».

          Всі учасники взяли участь в обов’язкових конкурсах: творчо-мистецький конкурс «Ватра» за темою «Слава Героям!» та конкурс про спадок і здобутки свого рою «Книга Звитяг».

          Всі конкурси проведено на платформі Google Classroom.

          Наразі головною суддівською колегією підводяться підсумки обласного етапу Гри, за результатами яких буде визначено переможців та призерів в загальному заліку і окремо в кожному конкурсі.

           


          Обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році

           

          16 лютого 2023 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» в online-режимі проведено обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          Інформацію про роль гри «Сокіл» (Джура») у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді та загальні засади проведення ІІ (обласного) етапу гри у 2022/2023 навчальному році повідомив Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

          Доповідачами заходу виступили методисти закладу Ганна Гладченко, Олена Дорошенко, Олександр Єфименко, відповідальні за молодшу, середню та старшу вікові категорії гри «Сокіл» («Джура») в області.

          У семінарі взяли участь представники органів управління освітою з 53 територіальних громад Чернігівщини, закладів професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти, закладів освіти обласного підпорядкування, відповідальні за організацію та проведення гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти та в громадах (67 учасників).

          У рамках заходу обговорено ключові питання щодо організації та проведення на якісному рівні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в 2022/2023 навчальному році в закладах освіти області, організації І етапу гри та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі. До слухачів доведено інформацію щодо порядку реєстрації куренів гри «Сокіл» («Джура») в Чернігівській області.

          Відеозапис заходу та всі методичні матеріали, необхідні для організації і проведення початкового, І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі буде викладено на сайті комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (turist-patriot.cn.ua) в розділі «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)».

           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/