Анонси
     

     






           
           
          Безоплатна первина правова допомога

          Назад

          Безоплатна первинна правова допомога

          Безоплатна правова допомога – правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.

          Питання надання безоплатної правової допомоги в Україні регулюються Конституцією України, Законом України «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закон), іншими законами України, міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

          Право на безоплатну правову допомогу гарантоване Конституцією України включає в себе можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених законом.

          Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації (далі – Управління), як суб’єкт надання безоплатної первинної правової допомоги в межах своєї компетенції забезпечує інформування осіб про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб, що реалізується шляхом надання таких видів правових послуг:

          1) надання правової інформації;

          2) надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

          3) складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

          4) надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

          Розгляд звернень про надання безоплатної первинної правової допомоги здійснюється Управлінням в межах  компетенції та у порядку, визначеному статтею 10 Закону.

          Для отримання первинної безоплатної правової допомоги в Управлінні необхідно заповнити заяву за зразком та надіслати її на електронну адресу [email protected] або на поштову адресу: вул. Шевченка, 34, м. Чернігів, 14013.

          Якщо питання, порушені у зверненні, не належать до компетенції Управління, останнє протягом п'яти календарних днів надсилається до компетентного органу з повідомленням про це особи, яка подала звернення.

          Звернення, що не стосуються надання первинної правової допомоги, розглядаються в порядку, встановленому законодавством про звернення громадян.

          Розгляд звернень в межах надання безоплатної правової допомоги здійснюється структурними підрозділами Управління відповідно до їх компетенції.

          Графік проведення особистого прийому громадян для надання  безоплатної первинної правової допомоги в Управлінні буде розміщено після стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID-19 та прийняття Урядом відповідного рішення про зняття карантинних обмежень на території України.

          Також можна звернутися до будь-якого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги
          (телефон 0 800 213 103).

          Детальна інформація на вебсайті http://legalaid.gov.ua.

           

          Заява Завантажити

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/