Анонси
     

     






           
           
          2021

          Назад

          Обласний семінар для організаторів І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в режимі онлайн

           

          26 березня 2021 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено обласний семінар для організаторів І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в online-режимі.

          З вітальним словом до учасників обласного семінару звернулись Наталія Дягло, начальник відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, та Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

          В заході взяли участь представники 45 територіальних громад Чернігівщини, відповідальні за організацію та проведення І етапу гри «Сокіл» («Джура»).

          У рамках семінару обговорено ключові питання щодо організації та проведення на якісному рівні Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в умовах карантину з урахуванням всіх протиепідемічних вимог в закладах освіти області, організації І етапу гри та підготовки рою-переможця до участі у ІІ (обласному) етапі.

          Перед учасниками семінару виступили члени головної суддівської колегії ІІ (обласного) етапу гри – педагогічні працівники Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді Олена Дорошенко, Ганна Гладченко, Оксана Кузьменко, Оксана Гаврилова, Марина Луганцева; фахівці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою – Сергій Пашко, заступник начальника навчального відділу з військової і фізичної підготовки, та Олександр Попков, вчитель предмету «Захист України».

          Відеозапис проведеного семінару та всі матеріали, необхідні для організації і проведення початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), буде викладено на сайті комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

          Розпочато ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької

          військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          Розпочато ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра). У зв’язку з карантинними обмеженнями, ІІ (обласний) етапі Гри пройде в режимі онлайн для двох вікових груп: середня (11-14 років включно) та старша (15-17 років включно).

          До участі у ІІ (обласному) етапі Гри в двох вікових групах запрошено рої-переможці І етапу, які до 15 травня 2021 року надіслали на електронну адресу комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» підсумковий наказ про проведення І етапу гри, паспорт рою, згоди на обробку персональних даних на кожного члена рою.

          Програмою ІІ (обласного) етапу Гри передбачено проведення семи конкурсів:

          • конкурсу строю та пісні «Впоряд» (відеоролик);
          • конкурсу з надання першої долікарської допомоги «Рятівник» (вікторина);
          • туристсько-спортивного конкурсу (вікторина);
          • інтелектуального конкурсу з історії України «Відун» (вікторина);
          •  фотоконкурс «Цікаві моменти з життя рою» (1-3 світлини);
          • творчо-мистецького конкурсу «Ватра» (відеоролик);
          • конкурсу «Книга звитяг» (звіт про роботу рою за рік).

          Підсумки у кожному конкурсі ІІ (обласного) етапу Гри підводитимуться окремо.

          Рої-переможці представлятимуть Чернігівську область на ІІІ (Всеукраїнському) етапі.

           
           
           
           
           
           
           
           

          Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          Рій «Золотий рій» Бахмацького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Бахмацької міської ради представив Чернігівщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Джура – 2021: Буковинська Січ», який проходив 19-29 липня 2021 року.

          Учасниками Всеукраїнського етапу гри стали 23 рої-переможці обласних етапів. 184 здобувача освіти з майже усіх областей та столиці України продемонстрували свою  творчу майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт, військову вправність у різних видах обов’язкових та залікових змагань і конкурсів.

          Усі конкурси, змагання, виховні заходи Всеукраїнського етапу гри «Сокіл» («Джура») в старшій віковій групі були воєнізованими, більшість з них проходили на базі військових частин.

          Під час змагань «Смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Впоряд», «Метання гранати», «Саперна підготовка», «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою» джури показали військово-прикладну підготовку, практичні навички стрільби з бойової зброї, топографічну підготовку, вміння працювати з мапою, використовувати її під час тактичних дій на місцевості.

          Ранкова руханка, змагання «Смуга перешкод», «Фізична підготовка», рейд-походи засвідчили, що в Україні зростає фізично підготовлене молоде покоління.

          У конкурсах «Саперна підготовка», «Рятівник» та «Відун» «Золотий рій» з Чернігівщини увійшов до десятки сильніших, посівши відповідно 5, 8 і 10 місця.

          Урочисте закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2021: Буковинська Січ»  відбулось 28 липня 2021 року на центральній площі міста Чернівці.

          Згуртованість учасників ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») з усіх куточків України стала вагомим підтвердженням того, що Україна – єдина.

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/