Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<1 - 11 з 188>>> Архів
          01 Лютого 2023 16:32
          01 Грудня 2022 15:46
          30 Вересня 2022 12:16

          ПРЕДСТАВНИКИ МОН ВИВЧАЛИ ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ІЗРАЇЛЮ ЩОДО ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ

           

          Радник - уповноважена Президента з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник спільно із заступницею Міністра освіти і науки України Вірою Роговою взяли участь у візиті до Ізраїлю щодо організації освітнього процесу в умовах війни, який відбувся у вересні.

          «Навчальний візит дав можливість вивчити практичний досвід Ізраїлю, який напрацьовувався роками. Створення умов для психологічного здоров’я, а також безпечного освітнього процесу є пріоритетним завданням для команди Міністерства освіти і науки України. Під час війни це стало надактуальним. Ми вже працюємо над втіленням найкращих практик Ізраїлю із психологічної підтримки дітей, створення команд реагування в закладах освіти та напрацювання протоколів реагування на різні види надзвичайних ситуацій. Після апробації поширюватимемо досвід на всю Україну», – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

          25 Вересня 2022 15:08

          3,5 ТИС. ВЧИТЕЛІВ ПОВЕРНУЛИСЯ В УКРАЇНУ ВІД ПОЧАТКУ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ, - СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

          В Україні закінчується третій тиждень навчання, а мужні захисники і захисниці звільняють окуповані російськими загарбниками території нашої Батьківщини.

          «Лише за останні 10 днів українські військові повернули території, де розташовано 159 шкіл та 217 дитячих садочків», - зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у телеграм-каналі

          Ще однією перемогою Міністр назвав повернення учителів із-за кордону. 

          «Від початку нового навчального року понад 3,5 тис. із них повернулися в Україну і продовжують викладати, однак ще 13 тис. перебувають за межами країни», - повідомив Сергій Шкарлет.

          Нині заклади освіти мають автономію в питаннях організації освітнього процесу. Тому рішення про форму роботи вчителів приймають керівники закладів. Якщо школа працює в онлайн чи змішаному режимі, то вчитель,

          22 Вересня 2022 15:54

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПІД ЧАС ВІЗИТУ ДО ХМЕЛЬНИЧЧИНИ НАГОЛОСИВ НА ВАЖЛИВОСТІ ОБЛАШТУВАННЯ УКРИТТІВ У ШКОЛАХ ЗА НОВИМИ СТАНДАРТАМИ В МЕЖАХ ЗАПЛАНОВАНОЇ СУБВЕНЦІЇ НА 2023 РІК

          21 вересня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет з робочим візитом перебував у Хмельницькій області.

          У межах відрядження Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом із Першим заступником Голови ДПСУ Володимиром Нікіфоренком, начальником ХОВА Сергієм Гамалієм, заступником голови ХОВА Володимиром Юр'євим, заступником міського голови Михайлом Криваком, директором департаменту освіти і науки, представниками ДСНС та Нацполіції провели нараду щодо безпекової ситуації в регіоні та освітнього процесу в умовах воєнного стану.

          Під час наради було обговорено формати роботи закладів освіти, їхню забезпеченість захисними спорудами, кадрові питання, зокрема працевлаштування вчителів з-поміж ВПО, а також залучення до навчання внутрішньо переміщених дітей, роботу закладів дошкільної освіти,

          29 Липня 2022 15:08
          29 Липня 2022 15:05

          ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ ОСВІТИ: ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНТЕГРОВАНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ АІКОМ

           

          Учора, 27 липня 2022 року, Верховна Рада Україна ухвалила ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування інтегрованих інформаційних систем у сфері освіти» (реєстр. №7396).

          Відповідно до прийнятого Закону, в Україні започатковується цифрова взаємодія між органами управління освітою всіх рівнів, закладами, установами та учасниками освітнього процесу, що буде реалізовуватися на базі програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ).

          «Закон спрямований на пришвидшення цифрової трансформації освіти. Вдячний народним депутатам за підтримку цифровізації, адже це важливий крок в умовах сьогодення. АІКОМ дозволить спростити

          27 Липня 2022 16:09
          27 Липня 2022 16:09
          27 Червня 2022 14:35

          УРЯД УХВАЛИВ РІШЕННЯ ЩОДО ПОЧАТКУ 2022/2023 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ У ЗЗСО

          24 червня 2022 року під час засідання Уряду було ухвалено постанову КМУ «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні».

          Традиційно навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться в День знань – 1 вересня. Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

          Постанова набирає чинності та застосовується виключно під час правового режиму воєнного стану одночасно з набранням чинності законодавчих змін до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану.

          Наголошуємо, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. В умовах війни обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти повинні приймати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

          Нагадаємо, безпекою шкіл займатимуться спеціальні комісії.

           

          14 Червня 2022 14:22
          <<<1 - 11 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/