Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<34 - 44 з 188>>> Архів
          27 Квітня 2022 15:12

          ОПРИЛЮДНЕНО ДЕМОНСТРАЦІЙНИЙ ВАРІАНТ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ

          Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту.

          Демонстраційний тест можна завантажити у форматі .pdf за посиланням. Документ зручний для тих, у кого наразі повільний інтернет або немає можливості працювати упродовж 90 хвилин за комп’ютером.

          Окрім завдань, тут є правильні відповіді, що дає можливість одразу перевірити себе. Слід пам’ятати, що під час виконання завдань з математики можна користуватися довідковими матеріалами.

          Також найближчим часом з’явиться можливість попрактикуватися в онлайн-версії випробування на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Цей варіант допоможе відчути атмосферу тестування, потренуватися виконувати завдання в онлайн-режимі, навчитися розподіляти час на виконання 60 завдань з трьох навчальних предметів. Після завершення роботи над тестом також буде можливість отримати результати тестування.

          Нагадаємо, для вступу до закладів вищої освіти у 2022 році необхідно скласти національний мультипредметний тест (НМТ), який складатиметься з трьох блоків завдань з мовних тем з української мови, всіх тем з алгебри та геометрії, а також завдань з історії України, які були складниками ДПА.

           

          27 Квітня 2022 15:12

          ПРОЦЕДУРА ОТРИМАННЯ ДУБЛІКАТА ДОКУМЕНТА ПРО ЗАГАЛЬНУ СЕРЕДНЮ ОСВІТУ

          В умовах повномасштабної війни втрату документів про освіту не можна назвати рідкістю, адже багатьом українцям довелося евакуюватися з рідних міст у більш безпечні регіони. Головне правило – не панікувати. Алгоритм подальших дій залежить від обставин, які детально розібрала команда Міністерства освіти і науки України.

          При втраті документа про загальну середню освіту необхідно звертатися до закладу, що його видав. Крім цього, від імені заявника може звертатися законний представник. 

          Особи, які здобули загальну середню освіту в закладах освіти на тимчасово окупованих територіях України, закладах окремих населених пунктів Донецької та Луганської областей, а також на захоплених територіях, можуть звернутися із заявою до будь-якого ЗЗСО відповідного ступеня за місцем тимчасового проживання чи перебування випускника (чи законного представника). 

          У разі відсутності довідки щодо результатів річного оцінювання навчальних досягнень, заклад здійснює оцінювання знань випускника відповідно до Порядку обліку та видачі документів про загальну середню освіту державного зразка особам, які здобули загальну середню освіту в навчальних закладах на тимчасово окупованій території України у 2014 році, затвердженого Наказом МОН від 12 травня 2014 року №570. 

          27 Квітня 2022 15:12

          СЕРГІЙ ШКАЛЕТ РОЗПОВІВ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ, ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ТА ВИЩОЇ ОСВІТИ

          Сьогодні, 27 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про організацію освітнього процесу в закладах професійної, фахової передвищої та вищої освіти у тих регіонах, де це можливо та дозволяє безпекова ситуація.

          «Усі заклади професійної (професійно-технічної) освіти 18 регіонів України повністю поновили навчання. Частково продовжено освітній процес у профтехах 7 областей», – зазначив Сергій Шкарлет.

          Заклади фахової передвищої освіти 24 регіонів продовжують здійснювати освітній процес у дистанційному форматі. У 15 областях, де дозволяє безпекова ситуація, коледжі все більше переходять на змішану форму навчання.

          Щодо роботи закладів вищої освіти Міністр повідомив, що університети, окрім активного створення пунктів для складання національного мультипредметного тесту, продовжують освітній процес. Навчання здійснюють заклади вищої освіти 24 регіонів за дистанційною формою навчання, з них у 6 областях здійснюється змішане навчання.

           

          27 Квітня 2022 15:03
          27 Квітня 2022 11:47
          23 Лютого 2022 14:16
          23 Лютого 2022 14:14

          В Україні розробляють навчальну програму з безпеки руху на велосипеді для шкіл

               22 лютого відбувся круглий стіл про впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в школах за участю представників Міністерства освіти і науки, народних депутатів, поліції, освітніх експертів і громадських організацій, інформує Міністерство освіти і науки України. Під час заходу повідомили про розробку першої в Україні інтегрованої навчальної програми для учнів 1-12 класів закладів загальної середньої освіти.

               – Навчання дітей свідомій та безпечній поведінці на дорозі – актуальне завдання. Кількості годин у навчальному плані предмета «Основи здоров’я» для формування відповідних навичок недостатньо, тому було би дуже корисно мати ще додатковий ресурс у вигляді факультативного курсу, зокрема, з безпеки руху на велосипеді, відповідного варіативного модуля навчальної програми з фізичної культури і, можливо, окремих позаурочних програм, які заклад освіти може інтегрувати у свою освітню програму,

          22 Лютого 2022 12:39
          04 Лютого 2022 12:10
          04 Лютого 2022 12:09
          03 Грудня 2021 15:13
          <<<34 - 44 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/