Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<23 - 33 з 188>>> Архів
          10 Травня 2022 12:20

          МОН ПРЕЗЕНТУВАЛО ПРОЄКТНІ ПРОПОЗИЦІЇ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ НАГАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ У ВОЄННИЙ ТА ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОДИ

           

          9 травня, відбулося друге надзвичайне засідання Секторальної робочої групи «Освіта і наука», яка об’єднує ключових міжнародних партнерів.

          Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом із командою МОН, щоб залучити усі можливі ресурси, презентував проєктні пропозиції для вирішення нагальних проблем української освіти у воєнний та післявоєнний періоди.

          Незмінними пріоритетами залишаються:

          06 Травня 2022 15:55

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: ПОРЯДОК ПРИЙОМУ ДЛЯ ЗДОБУТТЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ В 2022 РОЦІ ЗАЮСТОВАНО

           

          04 травня 2022 року, Міністерством юстиції України зареєстровано Порядок прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році.

          «У 2022 році для вступників до українських закладів фахової передвищої та вищої освіти будуть створені максимально можливі безпечні умови проведення вступної кампанії. Цьогоріч буде проведено Національний мультипредметний тест (НМТ) на здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей). НМТ відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). НМТ за кордоном відбудеться в один час із тестуванням в Україні. Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок»,– зазначив Сергій Шкарлет. 

          06 Травня 2022 15:50

          ВНУТРІШНЯ АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

           

          Міністерство освіти і науки затвердило правила внутрішньої академічної мобільності учнів закладів професійної освіти під час воєнного стану, відповідний наказ заюстовано 20 квітня 2022 року за №437/37773.

          Відтепер учні можуть продовжити навчання в інших профтехах, водночас отримавши документ про професійну освіту того закладу, де вони навчалися. Для цього потрібно укласти угоду про співробітництво між закладами.

          «Раніше ми не мали чіткого механізму для завершення навчання учнів, заклади яких не змогли продовжувати освітній процес через бойові дії. Нині ми узаконили процедуру продовження навчання. Завдяки внутрішній академічній мобільності учні зможуть безперешкодно продовжити навчання в інших профтехах, зберігаючи місце, стипендію та соціальні виплати», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

          06 Травня 2022 15:49

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ОБГОВОРИВ З КЕРІВНИЦТВОМ SAVE THE CHILDREN ПЕРШОЧЕРГОВІ ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

           

          5 травня 2022 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з виконавчим директором Save the Children International Девідом Райтом, директором організації Save the Children в Україні Пітером Волшем та її представниками.

          Під час зустрічі обговорили напрацьовані заходи для забезпечення сталості освітнього процесу, а також доступ до якісної та безпечної освіти в умовах війни.

          Міністр висловив сподівання на подальшу підтримку міжнародних донорів і партнерів та передав на розгляд опис підготовлених командою МОН проєктних пропозицій із короткостроковими та середньостроковими потребами.

          03 Травня 2022 15:31

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: ТРИВАЛІСТЬ НМТ ЗБІЛЬШЕНО ДО 120 ХВИЛИН

          Сьогодні, 3 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

          «Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», – зазначив Сергій Шкарлет.

          Міністр також повідомив, що освітяни та батьки впевнені,

          03 Травня 2022 15:26

          ФОРМУВАННЯ РЕГІОНАЛЬНОГО ЗАМОВЛЕННЯ У 2022 РОЦІ – ОНОВЛЕНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

          У 2022 році процедура формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів спрощується. Відтепер регіональне замовлення не погоджуватимуть з регіональними радами професійної освіти, а зміни до нього затверджуватимуть лише за поданням місцевих департаментів освіти і науки. Зміни до методичних рекомендацій щодо формування та розміщення регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів прийнято розпорядженням КМУ від 29 квітня 2022 року.

          «В умовах воєнного стану освіта має швидко відповідати на виклики часу. Саме тому ми прийняли рішення скасувати етап розгляду та погодження регіонального замовлення регіональними радами професійної освіти. Адже для того, щоб засідання ради вважалось правоможним, на ньому мають бути присутні більше половини її членів. Нині, коли частина громадян України перебуває в постійному русі, організувати

          03 Травня 2022 15:24

          СТАРТ ПРИЙОМУ ДОКУМЕНТІВ ДО 1 КЛАСУ ВИЗНАЧАЮТЬ ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

          Міністерство освіти і науки України інформує, що дату початку прийому документів для зарахування до 1 класу закладів загальної середньої освіти визначають органи місцевого самоврядування.

          Зарахування дітей здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН №367 від 16 квітня 2018 року та наказу МОН №274 від 28 березня 2022 року «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

          Зазначений Порядок не встановлює конкретної дати початку прийому документів. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в галузі загальної середньої освіти щороку не пізніше ніж

          02 Травня 2022 15:52
          28 Квітня 2022 12:44

          РОЗРОБЛЕНО ПОРАДИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ

          Відповідно до рекомендацій МОН, з 14 березня 2022 року в тих областях нашої держави, де є можливість навчатись, відновлено освітній процес. Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України розроблено рекомендації щодо організації навчального процесу для дітей із порушеннями зору, слуху та інтелектуального розвитку.

          Під час війни діти з особливими освітніми потребами постійно перебувають у стані невизначеності. Звук повітряної тривоги та вибухів, дорога та незнайомий простір у випадку евакуації – усе це викликає страх, розгубленість і тривогу. Оскільки ці діти мають обмежені можливості швидко реагувати та обробляти інформацію з навколишнього середовища, важливо запроваджувати у навчальний процес кроки підтримки, які допоможуть мінімізувати наслідки психологічної травми.

          Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України розробив відповідні поради та рекомендації:

          Нагадаємо, учителі спеціальних шкіл об’єднуються для допомоги дітям з особливими освітніми потребами та публікують розвивальні ігри та вправи для школярів.

           

          <<<23 - 33 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/