Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<12 - 22 з 188>>> Архів
          13 Червня 2022 14:13

          ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ІЗ ТОТ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ МОЖЛИВІСТЬ ВСТУПУ ДО ЗВО У ФОРМАТІ ДИСТАНЦІЙНОЇ СПІВБЕСІДИ АБО ТВОРЧОГО КОНКУРСУ

          Міністерство освіти і науки спільно з профільними міністерствами, народними депутатами, освітянами напрацьовують рішення щодо надання таким вступникам можливості складати НМТ у безпечних умовах.

          «Наразі важливою метою є надання вступникам із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій можливості взяти участь у НМТ. Усупереч блокуванню окупантами виїзду вступників, ми боремося за кожного теперішнього та майбутнього українського студента», – написав у телеграм-каналі Сергій Шкарлет.

          Для цього вступні випробування будуть проводитись у три сесії (липень, серпень, вересень) в Україні і за кордоном. Також передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше вказаного місця його складання.

          13 Червня 2022 14:12
          13 Червня 2022 14:10
          25 Травня 2022 14:55
          25 Травня 2022 14:55
          23 Травня 2022 15:29

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ РОЗПОВІВ ПРО ПОЧАТОК ОДИНАДЦЯТОГО ТИЖНЯ НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

          Сьогодні, 23 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про початок одинадцятого тижня навчання в умовах воєнного стану.

          «За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 15 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі. У 5-ти областях освітній процес триває дистанційно, частково змішано та очно. У 5-ти областях України навчання організовано в дистанційній або змішаній формі, частково канікули або призупинено», – зазначив Сергій Шкарлет.

          Міністр повідомив, що станом на 21 травня 2022 року освітній процес триває в понад 12 тис. 200 закладах загальної середньої освіти, навчання продовжують понад 3,6 млн учнів. Кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 83 тис. осіб.

          Також станом на 21 травня 2022 року майже 800 шкіл завершили навчання. Понад 210 тис. дітей закінчили 2021-2022 навчальний рік.

          Також Міністр повідомив про організацію роботи закладів дошкільної

          23 Травня 2022 15:27

          ВИПУСКНИКИ ЗЗСО ОТРИМАЮТЬ ДОКУМЕНТИ ПРО ОСВІТУ НЕЗАЛЕЖНО ВІД МІСЦЯ ПЕРЕБУВАННЯ

          20 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ щодо забезпечення видачі документів про загальну середню освіту випускниками шкіл в умовах воєнного стану в Україні.

          Керівники органів управління у сфері освіти обласних і Київської міської державної адміністрації повинні забезпечити видачу випускникам документів про загальну середню освіту та додатків до них.

          Органи управління у сфері освіти місцевих ОВВ, органи місцевого самоврядування та керівники ЗЗСО до 30 травня 2022 року мають надати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів.

          Відповідно до наказу, департаменти освіти (управління) Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської ОВА повинні визначити заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів, а органи управління у сфері освіти обласних і КМДА – сприяти організації видачі документів про освіту випускникам закладів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

          Також найближчим часом буде розроблено порядок видачі документів про освіту учням, які перебувають за кордоном.

          Нагадаємо, за кордоном будуть створені тимчасові екзаменаційні центри для НМТ.

           

          20 Травня 2022 10:45

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПОВІДОМИВ, ЩО ВНАСЛІДОК АГРЕСІЇ РФ ЗРУЙНОВАНО 161 ОСВІТНІЙ ЗАКЛАД, 1611 – ЗАЗНАЛИ ЗНАЧНИХ ПОШКОДЖЕНЬ

           

          Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у своєму Telegram-каналі, що станом на 18 травня 2022 року на території України зруйновано або пошкоджено майже 1,8 тис. закладів освіти від початку повномасштабного вторгнення рф.

          «За 84 дні жорстокої агресії рф проти України орки повністю зруйнували 161 освітній заклад, а 1611 – зазнали значних пошкоджень. Вони не зупиняються обстрілювати житлові будинки, заклади освіти, лікарні, а ми не зупиняємося захищати свою землю і давати відсіч ворогові. Сьогодні вночі Авдіївську школу №1 в Донецькій області армія рф обстріляла забороненими фосфорними боєприпасами, а вчора від ракетного обстрілу постраждав дитячий садок в Охтирці», – зазначив Сергій Шкарлет.

          20 Травня 2022 10:43
          12 Травня 2022 13:54
          10 Травня 2022 17:02

          12 ТРАВНЯ СТАРТУЄ СЕРІЯ ВЕБІНАРІВ З ПІДГОТОВКИ ДО НМТ

          12 травня 2022 року Громадська спілка «Освіторія» та ЮНІСЕФ запускають щоденні безкоштовні вебінари з підготовки до національного мультипредметного тесту на платформі iLearn.

          Під час вебінарів всі охочі зможуть дізнатися деталі вступної кампанії 2022 року, аспекти підготовки та складання НМТ, ознайомитися з виконанням тестових завдань, порадами досвідчених експертів щодо розподілу часу під час складання тесту тощо.

          У межах першого вебінару, який відбудеться 12 травня о 17:00, заступник директора Українського центру оцінювання освіти Тетяна Вакуленко надасть відповідь на запитання «Що таке національний мультипредметний тест?».

          Розклад вебінарів за посиланням, переглядати записи можна на платформі iLearn або на YouTube-каналі.

          <<<12 - 22 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/