Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<89 - 99 з 188>>> Архів
          07 Травня 2021 15:13

          ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ, ДОСВІД РЕГІОНІВ, АКТУАЛЬНІСТЬ ДЛЯ ПОЗАШКІЛЛЯ – ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН-СЕСІЯ ЩОДО ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

          Пріоритетність цифровізації освіти, досвід регіонів у впровадженні дистанційного навчання та актуальні онлайн-інструменти для позашкілля. Про це йшлося 6 травня 2021 року під час онлайн-сесії щодо дистанційної освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

          Мета заходу – проаналізувати набутий досвід дистанційного навчання, поділитись успішними прикладами, виокремити проблематику і окреслити шляхи розвитку дистанційного навчання у школах та позашкіллі.

          "Цифровізація освіти – один із пріоритетів МОН розвитку можливостей дистанційного навчання. Тому з-поміж ключових завдань для нас на 2021 рік є затвердження Концепції цифрової трансформації освіти і науки, забезпечення закладів освіти цифровою інфраструктурою, розвиток Всеукраїнської школи онлайн, модернізація державного електронного журналу та підвищення рівня цифрової компетентності педагогічних працівників", – зазначив Сергій Шкарлет.

          07 Травня 2021 09:59

          ТРИДЦЯТЬ УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФОСВІТИ СТАЛИ ПРИЗЕРАМИ КОНКУРСІВ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ У 2021 РОЦІ

          Серед учасників конкурсів фахової майстерності 2021 року визначено призерів. Ними стали 30 учнів закладів професійної освіти. Фінал Всеукраїнського конкурсу проходив за 5 професіями: "Перукар", "Електрогазозварник", "Штукатур", "Верстатк широкого профілю" та "Машиніст тепловоза" (кваліфікація "Помічник машиніста тепловоза"). Фінальне змагання в межах конкурсу й визначення всіх призерів відбулося сьогодні, 6 травня 2021 року.

          "Вже другий рік поспіль проведення конкурсів фахової майстерності стає викликом для нас. Торік ми відмовилися від проведення фіналу через складну епідеміологічну ситуацію, а вже цьогоріч змагання відбуваються в онлайн- форматі. Завдяки регіональним організаторам та журі змагання пройшли успішно, а дистанційний режим не вплинув на об’єктивність оцінювання завдань.  Такі конкурси є гарною можливістю вкотре нагадати суспільству не тільки про цінність робітничих професій, але й про те, що навчання в профтехах може бути якісним та цікавим. Додатковим заохоченням для призерів є можливість отримувати стипендії Президента України. Переконаний, що це також мотивує молодь обирати професійну освіту і здобувати робітничі професії", – зазначив заступник Міністра освіти та науки

          07 Травня 2021 09:58

          МОН ПРАЦЮЄ НАД НАПРЯМОМ ОСВІТНЬОЇ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

          На офіційному порталі Уряду оприлюднено розпорядження КМУ від 14 квітня 2021 р. № 366-р "Про схвалення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року". Документ розроблено у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України.

          Метою стратегії є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

          05 Травня 2021 11:04
          28 Квітня 2021 16:00
          28 Квітня 2021 16:00

          ПІДСУМКОВЕ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ МОЖЕ ЗДІЙСНЮВАТИСЯ ДИСТАНЦІЙНО – РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН ЩОДО ЗАВЕРШЕННЯ 2020/2021 Н.Р.

          У 2020/2021 навчальному році підсумкове оцінювання результатів навчання учнів можна проводити дистанційно. Про це йдеться у листі МОН щодо завершення 2020/2021 навчального року.

          Згідно із Законом України «Про повну загальну середню освіту», навчальний рік у школах завершується не пізніше 1 липня. Водночас структуру і тривалість навчальних року, тижня, дня, а також занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада.

          28 Квітня 2021 12:23

          РОЗРОБЛЕНО ПРОЄКТ НОВОГО ПОРЯДКУ КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ПІДРУЧНИКІВ ТА ПОСІБНИКІВ – ТРИВАЄ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

          Міністерством освіти і науки України розроблено проєкт Порядку конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників. 

          Основна мета документа – розв’язання проблем якості шкільної навчальної літератури шляхом забезпечення відкритості і прозорості проведення конкурсного відбору підручників з навчальних предметів й інтегрованих курсів та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників згідно з переліком підручників/посібників, у виданні яких за кошти державного бюджету є потреба. 

          27 Квітня 2021 13:00
          23 Квітня 2021 16:02

          ЗАВТРА ВІДБУДЕТЬСЯ ПРОБНЕ ЗНО В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

          Завтра, 24 квітня 2021 року, на Чернігівщині відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

          До пунктів тестування необхідно з'явитися до 10:50. Тестування розпочнеться близько 11:00. 

          Вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності таких документів:

          • паспорт (або інший документ, що посвідчує особу);
          • запрошення-перепустка.

          Запрошення-перепустки, в яких зазначено адреси пунктів пробного тестування, розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти.

          Для входу до особистого кабінету учасника ПЗНО необхідно ввести логін та пароль, отримані від регіонального центру. Щоб роздрукувати запрошення-перепустку, потрібно скористатися опцією «Сформувати запрошення-перепустку»

          23 Квітня 2021 15:05
          22 Квітня 2021 16:25
          <<<89 - 99 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/