Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<78 - 88 з 188>>> Архів
          20 Травня 2021 14:42

          ДИСТАНЦІЙКА У СМАРТФОНІ: ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН ЗАПУСКАЄ МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК

           

          Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) відтепер доступна у вигляді мобільного застосунку. Школярі 5-11 класів  — саме на них розрахований контент проєкту — зможуть навчатися у зручному форматі. Адже, за результатами дослідження Державної служби якості освіти, 89,3% учнів для дистанційного навчання використовують саме смартфони.

          19 Травня 2021 15:01

          20 ТРАВНЯ ПРЕЗЕНТУЮТЬ МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК «ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН»

          У четвер, 20 травня 2021 року, Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації та ГС «Освіторія» презентуватимуть мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн».

          Відтепер школярі 5-11 класів зможуть навчатися онлайн в надзручному для себе форматі – за допомогою смартфонів. Оскільки згідно з дослідженням Державної служби якості освіти, 89% учнів для дистанційного навчання використовують саме смартфони. 

          Мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн» буде доступний для операційної системи Android, а незабаром вийде для iOS. Мобільні оператори lifecell, Vodafone та Kyivstar забезпечать його користувачам безкоштовний Інтернет-доступ. Мобільний застосунок ВШО запущено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

          Спікери:

          • Артур Селецький, заступник Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
          • Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції;
          • Анна Сидорук, керівниця проєкту ВШО, операційна директорка ГС «Освіторія», експертка з освітніх інновацій.

          Дата: 20 травня.

          Час: 11:00.

          Трансляція: Facebook-сторінки МОН,  Дія.Цифрова освітаВШООсвіторії.

           

          19 Травня 2021 15:00

          ВСТУП ДО БАКАЛАВРАТУ 2021: ВІДПОВІДІ НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ

          На сайті МОН оприлюднено відповіді на поширені питання щодо підготовки до вступу на базі повної загальної середньої освіти. Їх розміщено у розділі "Поширені запитання-відповіді про вступ 2021”.

          “Незалежно від епідеміологічної ситуації вступна кампанія 2021 року запланована у звичному режимі лише з дотриманням карантинних обмежень. Крім того, цього року розширено категорії вступників, які можуть подавати заяви в електронній формі, що відповідає сучасним викликам. Це дозволить кожному вступнику максимально комфортно здійснити необхідні кроки для того,

          19 Травня 2021 14:58

          СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: МАЙСТЕРНІСТЬ КЕРІВНИКІВ ШКІЛ І ПЕДАГОГІВ ДАЛА МОЖЛИВІСТЬ НЕ ПЕРЕРВАТИ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ

          Професійна майстерність керівників шкіл і вчителів дала можливість не перервати освітній процес під час пандемії. Про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет 18 травня 2021 року під час відкриття Всеукраїнського онлайн-діалогу "Говоримо про те, що на часі!".

          "Пишаюся, що у непростий час пандемії ми всі разом навчились працювати в незвичних умовах. Майстерність керівників шкіл, вчителів, їхній власний приклад дали нам всім можливість загалом в Україні не перервати освітній процес і вистояти під час непростих для нас змін", – зазначив Сергій Шкарлет. 

          Він також висловив вдячність за авторські курси, методики, наповнення, які розробили педагоги за часи пандемії, а також закликав керівників закладів ділитись власним досвідом, здобутим в умовах дистанційного навчання через COVID-19.

          18 Травня 2021 16:31

          ЕФЕКТИВНІСТЬ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ З КОЖНИМ МОНІТОРИНГОМ ОТРИМУЄ ДЕДАЛІ ВИЩІ ПОЗИТИВНІ ПОКАЗНИКИ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

          За даними опитування Державної служби якості освіти, в оцінках учнів якості організації дистанційного навчання спостерігається впевнена позитивна динаміка. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

          "МОН здійснює постійний моніторинг якості дистанційної освіти. Результати, які ми отримали сьогодні, значно відрізняються від тих, що були в березні-квітні минулого року", – зазначив Міністр. 

          Зокрема, 70% учнів задоволені організацією дистанційного навчання. Порівняно з минулим роком цей показник зріс на 15%. 

          Понад 70% здобувачів освіти в закладах фахової передвищої та вищої освіти 

          17 Травня 2021 15:32

          УРЯДОМ ВРЕГУЛЬОВАНО ПИТАННЯ ЩОДО ПЕРЕРОЗПОДІЛУ КОШТІВ НА НАДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ОСОБАМ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

          Для врегулювання у 2021 році питань використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами сьогодні, 17 травня 2021 року, ухвалено відповідне рішення Уряду.

          «Підтримка та надання якісної освіти особам з особливими освітніми потребами – важливий крок до забезпечення рівних умов для навчання всіх дітей України. Схвалені сьогодні Урядом зміни дозволять використовувати кошти, які вже другий рік поспіль не можуть бути використані в тих регіонах, де немає потреби створювати ще нові інклюзивно-ресурсні центри», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» дозволено залишки коштів

          17 Травня 2021 10:03
          17 Травня 2021 10:02

          СФОРМОВАНО АЛГОРИТМ ЗАПИСУ ОСВІТЯН НА ВАКЦИНАЦІЮ ВІД COVID-19 — МОН

           

          Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

          Освітян, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюють вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech з 14 квітня.

          Працівників освіти, які залучені до проведення ЗНО, вакцинують організовано мобільними бригадами з імунізації. Список охочих вакцинуватися формує керівник закладу освіти та передає його до департаментів охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій. Вони, своєю чергою, узагальнюють списки та передають їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого планування виїзду мобільної бригади. За планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Вони повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду мобільної бригади.

          14 Травня 2021 08:51

          ДЕНЬ ЄВРОПИ: БАЗОВІ ЦІННОСТІ ЄС У СФЕРІ ОСВІТИ

          В Україні триває інформаційна кампанія з нагоди Дня Європи. МОН втілює європейські цінності та підходи на практиці через освітні реформи.

          Старт масштабної освітньої реформи за європейськими принципами і підходами відбувся після прийняття нової редакцій рамкового Закону України «Про освіту».

          «Повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права, повага до прав людини, у тому числі представників національних меншин – це базові цінності, якими керується не лише Європейський Союз, а й активно реалізує Україна, зокрема через впровадження реформ у сфері освіти та науки», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          Також він зазначив, що незважаючи на надзвичайно серйозні соціальні та суспільні виклики, пов’язані з пандемією, за допомогою спільних зусиль державної влади, органів місцевого самоврядування, освітян і науковців вдається долати труднощі, забезпечувати стабільне функціонування системи освіти та її неперервний розвиток.

          12 Травня 2021 16:34

          ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНІ ЦЕНТРИ СТВОРЮЮТЬСЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІТЯМ ПРАВА НА ОСВІТУ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав інклюзивно-ресурсний центр № 1 м. Чернігів у межах робочої поїздки на Чернігівщину, яка відбулась у складі делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем сьогодні, 12 травня.

          «Основним завданням інклюзивно-ресурсного центру є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблення рекомендацій щодо індивідуальної програми розвитку. Фахівці в роботі з дітьми застосовують високоякісні новітні технології та інноваційні інструменти діагностики. Психічні процеси дитини (пам'ять, увага, мислення) оцінюються за допомогою міжнародних методик», – зауважив Сергій Шкарлет.

          За його словами, станом на травень 2021 року загалом в Україні функціонує 633 інклюзивно-ресурсних центри. Ще 18 ІРЦ, відповідно до оперативної інформації з обласних департаментів (управлінь) освіти

          12 Травня 2021 16:34

          ПІДГОТОВКА У ПРОФТЕХАХ МАЄ ПРОХОДИТИ ЗА НОВИМИ ОСВІТНІМИ СТАНДАРТАМИ, ТОЖ ТРЕБА ПРИСКОРИТИ ЇХ ОНОВЛЕННЯ, – МІНІСТР СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПІД ЧАС ВІДВІДУВАННЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ВИЩОГО ПРОФУЧИЛИЩА

          Сьогодні, 12 травня, перебуваючи у складі делегації в межах робочої поїздки Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Чернігівської області, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування та ознайомився з роботою закладу.

          «Питання розвитку професійної освіти є одним із ключових завдань Уряду та Міністерства, зокрема. Указом Президента України «Про пріоритетні заходи розвитку професійної (професійно-технічної) освіти» передбачено схвалення відповідної цільової програми, в якій зазначені пріоритети розвитку – модернізація освітнього середовища, підвищення стипендій учнів та заробітних плат викладачів, запровадження субвенції на оновлення гуртожитків та спортмайданчиків, створення інклюзивного освітнього середовища.

          <<<78 - 88 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/