Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<67 - 77 з 188>>> Архів
          30 Червня 2021 14:13
          30 Червня 2021 14:13
          24 Червня 2021 11:01

          МОДЕРНІЗАЦІЯ ХАРЧОБЛОКІВ, ПІДГОТОВКА КУХАРІВ, СПІЛЬНА РОБОТА ОРГАНІВ ВЛАДИ – НА ФОРУМІ «УКРАЇНА 30» ОБГОВОРИЛИ ПЕРЕБІГ РЕФОРМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

           

          Процес впровадження реформи шкільного харчування на місцях, модернізація харчоблоків та підготовка кухарів – про це та інше йшлося 23 червня 2021 року під час панельної дискусії «Дитяче та шкільне харчування в Україні – час важливих змін» в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

          «Збереження здоров’я дітей є одним з найважливіших завдань держави. За даними ЮНІСЕФ, систематичний аналіз освітніх програм у 52-х країнах світу показав, що існування програми шкільного харчування є одним з небагатьох чинників, які позитивно впливають не тільки на бажання відвідувати школу, а й на рівень навчання в цілому. Учні показували вищі бали під час когнітивних, мовних та математичних тестів», – зазначила дружина Президента Олена Зеленська.

          17 Червня 2021 15:56

          ДЛЯ ОСВІТЯН ВИЙШЛА ЗБІРКА ЗАПИТАНЬ ТА ВІДПОВІДЕЙ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ ПРОТИ COVID-19

          Працівники закладів освіти є однією з пріоритетних груп, які зараз щеплюють проти COVID-19 в Україні. Щоб освітяни могли зробити свідомий вибір і захистити себе від коронавірусної хвороби, Міністерство охорони здоров’я разом з ЮНІСЕФ створили для них збірку відповідей на найпоширеніші запитання про вакцинацію проти COVID-19.

          У збірці “Освітянам: запитання і відповіді про вакцинацію від COVID-19” є відповіді на ключові запитання про вакцинацію і про те, які вакцини використовує Україна, як вони діють, які можуть бути реакції на них, про те, коли і як можна щепитися людям з різними супутніми хворобами та тим, хто вже переніс COVID-19. В ній також можна знайти алгоритм запису освітян на вакцинацію та інструкцію, як поводитися під час та після щеплення.

          Збірку створено та опубліковано за підтримки уряду Швейцарії.

          28 Травня 2021 15:19

          МОН ЗАХИЩАТИМЕ ПРАВА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ, НЕ ПРИПУСКАЮЧИ БЕЗПІДСТАВНОГО СКОРОЧЕННЯ МЕРЕЖІ СПЕЦШКІЛ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

           

          МОН захищатиме права дітей з особливими освітніми потребами та працює над створенням нових можливостей для них, не припускаючи безпідставного скорочення  мережі спеціальних шкіл з порушенням прав дитини. Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час Всеукраїнської наради керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій 27 травня 2021 року.

          «Закони "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту" гарантують особам з особливими освітніми потребами право на освіту, зокрема на інклюзивну та спеціальну. Водночас Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 рр. передбачає скорочення мережі спеціальних закладів. Але "скорочення" жодним чином не означає "закриття" таких закладів», – зазначив Міністр освіти і науки

          28 Травня 2021 15:18

          В УКРАЇНІ ВИЗНАЧИЛИ СКЛАД РАДИ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ – РІШЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА

           

          До складу Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти ввійшли 26 стейкхолдерів сфери. Серед них – директори закладів профосвіти, роботодавці та їхні об'єднання, представники МОН та Мінфіну, ректори закладів вищої освіти. Тепер вони робитимуть моніторинг розвитку галузі, а також надаватимуть пропозиції щодо змін у законодавстві, яке стосується профосвіти.

          Указ щодо затвердження персонального складу Ради вже розміщено на офіційному інтернет-представництві Президента України.

          «Новоутворена Рада має статус консультативно-дорадчого органу. Це означає, що вона матиме можливості для комунікації з управлінцями різних рівнів. Тож здійснюючи постійний моніторинг ринку праці, освітньої сфери як в Україні, так і за кордоном, Рада стане сильним лобістом професійної освіти на політичному рівні», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

          26 Травня 2021 16:20
          26 Травня 2021 16:19

          УЧИТЕЛІ МОЖУТЬ ПРОЙТИ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕСТ НА ЦИФРОВУ ГРАМОТНІСТЬ

           

          Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм для вчителів», щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

          Національний тест на цифрову грамотність для вчителів доступний за покликанням.

          Цифрограм для вчителів створений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій відповідно до наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року.

          Одна з десяти ключових компетентностей, якою мають володіти вчитель і учень, – це інформаційно-цифрова компетентність. МОН вже підготувало професійні стандарти для вчителів і керівників закладів освіти, де зафіксовано цифрову компетентність. Також розробляється програма підвищення кваліфікації вчителів. За останній рік Міністерство разом із партнерами провело декілька масштабних навчань для вчителів.

          Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані у 5 сфер:

          25 Травня 2021 10:42

          ПРЕЗЕНТОВАНО ПЛАН ЗАХОДІВ З РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ПІД ПАТРОНАТОМ ПЕРШОЇ ЛЕДІ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ

           

          Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації Плану заходів з реформування системи шкільного харчування та представленні оновленого меню.

          Захід відбувся за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, заступника Міністра економіки України Сергія Глущенка, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислави Магалецької та шеф-кухаря, ідеолога проєкту зі зміни культури харчування CultFood Євгена Клопотенка.

          «Коли ми розпочинали роботу над реформою системи шкільного харчування, ми поставили собі мету – підвищити загальний середній рівень харчування в українських школах. Це комплексне завдання: від поліпшення якості, поживності страв та безпечності харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Я хочу, щоб діти із задоволенням йшли у шкільну їдальню, а батьки були при цьому впевнені, що шкільне харчування корисне для здоров’я», – зазначила Олена Зеленська.

          25 Травня 2021 10:42

          ЯК ВІДБУВАЛОСЬ ПІЛОТУВАННЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ В 1-4 КЛАСАХ – ЗАВЕРШИЛАСЬ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ «АГЕНТИ ЗМІН»

           

          Учні та учениці пілотних класів Нової української школи цьогоріч завершили навчання у початковій школі. Про етапи й процес пілотування, інноваційні підходи, найкращі практики та результати йшлося під час онлайн-події «Агенти змін», яка відбулася сьогодні, 24 травня 2021 року. В конференції взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступниця Міністра Любомира Мандзій, а також представники державних установ, партнерських організацій і вчителі-практики.

          «Чотири роки тому стартувала реформа загальної середньої освіти в Україні. Я дякую тим школам по всій Україні, які з 2017/2018 навчального року розпочали, а сьогодні успішно завершують пілотування нових підходів до організації освітнього процесу

          20 Травня 2021 14:42

          КОМУНІКАЦІЙНА КАМПАНІЯ, ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ТА РОЗВИТОК ПРИНЦИПІВ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ: ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ У МЕЖАХ ІНІЦІАТИВИ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ

           

          Сьогодні, 19 травня 2021 року, в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в рамках реформування системи шкільного харчування. Сторонами підписання документа виступили Перша леді України, Міністерство освіти і науки, UNICEF та Посольство Швейцарської Конфедерації.

          «Будь-які зміни матимуть глибокий і довготривалий ефект тільки тоді, коли люди їх зрозуміють і приймуть. Коли це буде усвідомленим вибором кожної людини. Ми маємо розуміти, що зміна поведінкових звичок – вкрай складний процес. Це може зайняти роки. Але це не означає, що ми не маємо цього робити.

          <<<67 - 77 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/