Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<177 - 187 з 188>>> Архів
          22 Грудня 2020 09:13

          РЕЗУЛЬТАТИ І ЦІЛІ: МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПРОКОМЕНТУВАВ РОЗВИТОК ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ТА ВИЩОЇ ОСВІТИ

           

          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет назвав ключові заходи, реалізовані у сфері фахової передвищої та вищої освіти, а також освіті дорослих протягом 2020 року. Про це йшлося сьогодні, 21 грудня 2020 року, під час засідання колегії МОН.

          «Система вищої освіти спроможна забезпечити високоякісну підготовку фахівців із урахуванням сучасних вимог та світових стандартів. Зусиллями співробітників Міністерства опрацьовано та представлено низку нормативно-правових актів, що сприятимуть підвищенню рівня якості освіти, її доступності та популяризації в українському суспільстві. Для зручності здобувачів освіти були змінені й умови вступної кампанії незалежно від місця проживання вступників та з урахуванням карантинних обмежень», – зазначив Сергій Шкарлет.

          22 Грудня 2020 09:12

          РЕЗУЛЬТАТИ І ЦІЛІ: МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ РОЗПОВІВ ПРО РОЗВИТОК ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

           

          Сьогодні, 21 грудня 2020 року, під час засідання колегії МОН Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет поінформував про досягнення у сфері загальної середньої освіти за 2020 рік та визначив основні цілі Міністерства на наступний рік.

          «Забезпечення якісного освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти є одним із найважливіших пріоритетів у діяльності МОН. Упродовж цього року було затверджено Державний стандарт базової середньої освіти, розпочато розробку типових освітніх програм, у межах реформи «Нова українська школа» проведено сертифікацію понад 900 педагогів. Для популяризації науково-технічних, математичних, інженерних професій ухвалено Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти). Нами також розпочато реформу шкільного харчування», – зазначив Сергій Шкарлет.

          18 Грудня 2020 17:53

          ОСВІТА В УКРАЇНІ ПОТРЕБУЄ ЯКІСНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ І ЧІТКИХ ВЕКТОРІВ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ, - СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі підкреслив, що впродовж кількох останніх років освітяни стикалися з безліччю викликів і криз, подолання яких сьогодні є першочерговим завданням команди МОН. 

          «Отримав вотум довіри від Уряду та Верховної Ради України, а разом із цим – відповідальність перед українським суспільством, яку беру на себе з готовністю та повним усвідомленням її важливості. Дякую за підтримку своїм однодумцям. Також вдячний критикам, які вчать мене бути

          11 Грудня 2020 17:04

          МОН ТА МІНЦИФРИ ЗАПУСТИЛИ ПЛАТФОРМУ «ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН»

          11 грудня Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

          «В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Та актуальність створення національної освітньої платформи зумовлена не тільки викликами, пов’язаними з поширенням COVID-19, а й стратегічною необхідністю забезпечення сталості та якості навчального процесу та рівного доступу до знань для всіх учнів України незалежно від їх місця проживання та наявних ресурсів», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          03 Грудня 2020 16:39

          Пілотну добровільну сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги. Про це сьогодні, 3 грудня 2020 року, під час пресбрифінгу в онлайн-режимі повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

          “Це був надзвичайний рік, коли освітянська спільнота, як і решта суспільства, зазнала величезного впливу пандемії COVID-19. І я хотів би подякувати усім нашим учителям, керівникам закладів освіти та всім, хто працює в освіті, за їхні героїчні зусилля”, – зазначив Сергій Шкарлет. 

          Він підкреслив, що запорукою успішної реалізації реформи “Нова українська школа” є професійно підготовлені за новими стандартами вчителі. У зв’язку з цим на законодавчому рівні було запроваджено сертифікацію вчителів, метою якої стало виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

          25 Листопада 2020 08:49

          ОЧІЛЬНИК МОН СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПРОКОМЕНТУВАВ ПИТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ 12-РІЧНОГО ШКІЛЬНОГО НАВЧАННЯ

          Очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет прокоментував питання організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5-ти років.

          Він зазначив, що свідомо розпочав суспільний діалог на цю тему. У разі підтримки передбачено розроблення відповідних до віку дітей освітніх і навчальних програм.

          «Закінчення шкільного навчання у 18-19 років (за умов 12-ти класів) не є ключовим аргументом у цій дискусії. Хибно стверджувати, що Україна боїться вчити дітей довго чи багато, хоча саме так деякі “політичні фахівці” від

          20 Листопада 2020 15:57
          20 Листопада 2020 10:14

          ОЧІЛЬНИК МОН СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ З ПОСЛОМ ЄС В УКРАЇНІ МАТТІ МААСІКАСОМ ПІДТВЕРДИВ НЕЗМІННІСТЬ КУРСУ РЕФОРМ

          Сьогодні під час онлайн-зустрічі з Послом ЄС, головою Представництва Європейського Союзу в Україні паном Матті Маасікасом очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет запевнив у незмінності курсу реформ, які активно реалізуються в Україні та підтримуються Євросоюзом, та висловив сподівання на продовження й розширення співпраці.

          «Дозвольте висловити вдячність Представництву ЄС в Україні, особисто Вам, пане Посол Матті Маасікасе, колегам офісу Представництва ЄС в Україні за багаторічну співпрацю та значну допомогу, яку Євросоюз продовжує надавати Україні протягом останніх років для підтримки процесу реформ у нашій державі, зокрема у сферах освіти і науки», – зазначив Сергій Шкарлет.

          20 Листопада 2020 10:09
          18 Листопада 2020 16:45
          18 Листопада 2020 16:40
          <<<177 - 187 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/