Анонси
     

     






           
           
          Новини Міністерства освіти і науки України

          Назад

          <<<166 - 176 з 188>>> Архів
          13 Січня 2021 10:38

          НАБУЛИ ЧИННОСТІ ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ ЩОДО БЕЗКОШТОВНОГО ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ДІТЕЙ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

          З 1 січня 2021 року набув чинності закон щодо безкоштовного харчування у закладах освіти дітей загиблих захисників України. 5 листопада 2020 року закон ухвалила Верховна Рада, а 2 грудня його підписав Президент України Володимир Зеленський.

          Документ розширює перелік осіб, для яких Закон України “Про освіту” та інші спеціальні закони передбачають безоплатне харчування. Так, відтепер органи державної влади та місцевого самоврядування, яким підпорядковуються державні та комунальні

          13 Січня 2021 10:37
          13 Січня 2021 10:37

          НОВИЙ БАЗОВИЙ КОМПОНЕНТ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ПІДВИЩЕННЯ ЇЇ ЯКОСТІ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ МІЖНАРОДНИМ СТАНДАРТАМ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

          Базовий компонент дошкільної освіти, що є Державним стандартом дошкільної освіти в Україні, затверджено сьогодні, 12 січня 2021 року. Відповідний наказ розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України. Нова редакція документа дозволить продовжити реформу дошкільної освіти з урахуванням наступності між закладом дошкільної освіти та загальної середньої освіти. 

          «Дошкільна освіта є невід’ємним складником та першим рівнем у системі освіти – стартовою платформою особистісного розвитку дитини. Затверджений стандарт забезпечить підвищення якості дошкільної освіти в Україні та приведення її до відповідності

          11 Січня 2021 17:29

          ЗА ПЕРШИЙ МІСЯЦЬ РОБОТИ ПЛАТФОРМОЮ «ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН» СКОРИСТАЛИСЯ МАЙЖЕ 5 МЛН РАЗІВ

          Протягом першого місяця роботи онлайн-платформи «Всеукраїнська школа онлайн» з моменту запуску 11 грудня 2020 року її відвідали понад 2 млн користувачів, які взаємодіяли з платформою майже 5 млн разів. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          «З метою зменшення ризику захворювання на коронавірус із 8 до 24 січня в Україні діють посилені карантинні заходи. Окремі з них стосуються й закладів освіти. Зокрема, в цей період учні не відвідують школи. В деяких закладах

          30 Грудня 2020 16:26

          МАЙЖЕ 90 МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ОТРИМАЮТЬ ПРЕМІЇ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

           

          86 молодих вчених отримають премії Президента України за визначні досягнення. Про це йдеться в Указі Президента України № 595/2020 «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2020 року».

          Визначення наукових робіт та преміантів відбулося за поданням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

          Отже, були відзначені 40 наукових робіт у сферах економіки, енергозбереження, діджиталізації, освіти, охороні здоров’я та навколишнього середовища, забезпечення правопорядку, за фізико-математичні та хімічні дослідження тощо.

          30 Грудня 2020 14:47

          МОН ПРЕЗЕНТУЄ ДОСЯГНЕННЯ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ У 2020 РОЦІ

           

          У 2020 році у сфері інклюзивного навчання було підготовлено 17,2 тис. асистентів вчителя для роботи в інклюзивних класах, вперше з бюджету профінансовано закупівлю обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів.

          «З-поміж пріоритетів команди МОН – забезпечення якісною освітою дітей з особливими освітніми потребами. Цього року попри карантинні обмеження, спричинені COVID-19, ми змогли зберегти фінансування інклюзивної освіти у розмірі 504 млн грн, розширили можливості забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з ООП. Тобто сучасними гаджетами та корекційними засобами такі учні тепер можуть користуватися і вдома. Розширено і сам перелік допоміжних засобів – відповідні зміни внесено до наказу МОН. Вперше впроваджено мобільний застосунок АС “ІРЦ” для допомоги батькам дітей з особливими освітніми потребами. Розвиток цифрової інклюзії та впровадження Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти до 2030 року – важливі завдання, що стоять перед командою МОН», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          30 Грудня 2020 14:44

          НОВІ МІСЦЯ У ДИТСАДКАХ, КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ ТА БАЗОВИЙ КОМПОНЕНТ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ: МОН ПРЕЗЕНТУЄ ДЕСЯТЬ ОСНОВНИХ ПОДІЙ У ДОШКІЛЛІ У 2020 РОЦІ

           

          У 2020 році було створено понад 12 тисяч нових місць для дошкільнят, схвалено Базовий компонент дошкільної освіти та спрощено умови роботи і відкриття закладів дошкільної освіти. МОН також підготувало проєкти Закону «Про дошкільну освіту», Концепції розвитку дошкільної освіти й зміни до Положення про заклад дошкільної освіти.

          «Якісна та доступна дошкільна освіта – один з головних пріоритетів Міністерства, тож МОН продовжує впровадження системних змін у цій сфері. Наприкінці 2020-го нам вдалося схвалити нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти. Цей документ дозволяє привести українське дошкілля у відповідність до міжнародних стандартів із урахуванням запиту українського суспільства. Цьогоріч було внесено зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності і таким чином спрощено роботу й відкриття дитсадків. На жаль, через обмеження, пов’язані з пандемією, нам не вдалось розпочати дослідження якості дошкільної освіти за методикою ECERS-3, проте підготовка до нього триває. Дізнавшись про реальний стан дошкілля в Україні, ми зможемо спрямувати свої сили на його покращення у правильному напрямі», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          30 Грудня 2020 14:40

          ПОСТУП КОМАНДИ МОН НА ЗМІЦНЕННЯ СИСТЕМИ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ: ЛИПЕНЬ–ГРУДЕНЬ 2020 РОКУ

           

          Міністерство освіти і науки України презентує основні досягнення, ключові цілі та завдання команди. Матеріали складаються з чотирьох частин. Перша частина – досягнення команди МОН за липень–вересень, друга – досягнення за жовтень–листопад 2020 року, третя – бюджет у сфері освіти і науки на 2021 рік. Четверта частина – це цілі команди МОН.

          «Поступ на зміцнення системи освіти і науки України – це своєрідний проміжковий звіт команди МОН за пів року роботи. Те, що вдалося зробити за цей короткий час – заслуга великої кількості фахівців, які працюють у Міністерстві та областях. Кожне рішення та досягнення – це колосальна робота, яка інколи буває непомітною, проте дуже важливою. Попереду ще багато нових викликів та завдань», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

          22 Грудня 2020 10:48
          22 Грудня 2020 09:37

          БАЗОВИЙ КОМПОНЕНТ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ОРІЄНТОВАНИЙ НА ЗАПИТ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ЩОДО ЯКІСНОГО ДОШКІЛЛЯ, – СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ

           

          Сьогодні, 21 грудня 2020 року, колегія Міністерства освіти і науки України схвалила нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти. Це дозволить продовжити реформу дошкільної освіти, а також забезпечить наступність між дошкіллям і школою. Після доопрацювання Базовий компонент дошкільної освіти буде затверджено наказом МОН та оприлюднено на сайті.

          «Схвалений сьогодні Базовий компонент дошкільної освіти, який є Стандартом дошкілля, пройшов процедуру громадського обговорення в листопаді 2020 року. Після врахування пропозицій можна чітко сказати: новий Стандарт орієнтований на запит українського суспільства щодо якісного дошкілля. Мета оновлення документа – не лише приведення українського дошкілля до міжнародних стандартів якості, але й забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою. Якісна та доступна дошкільна освіта – пріоритет для МОН, а оновлений Базовий компонент є вагомим кроком на шляху до цього», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

          22 Грудня 2020 09:36

          У РЕЗУЛЬТАТІ СПІВПРАЦІ ОСВІТЯН ТА БІЗНЕСУ РІВЕНЬ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ МАЄ СТАНОВИТИ НЕ НИЖЧЕ 80%: КОЛЕГІЯ МОН СХВАЛИЛА СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ДО 2023 РОКУ

           

          МОН визначило чотири ключові напрями, за якими відбуватиметься оновлення системи профтехосвіти впродовж наступних 3 років. Ідеться про побудову ефективної системи управління, посилення співпраці закладів із бізнесом, покращення змісту та якості такої освіти, а також її популяризації. Докладні завдання для реалізації реформи виписані в Стратегії розвитку професійно-технічної освіти. Сьогодні, 21 грудня 2020 року, колегія Міністерства освіти і науки схвалила цей документ.

          «Глобалізаційні виклики, що постали перед сучасною системою освіти, вимагають нових рішень і від професійно-технічної освіти. Сьогодні основні тренди в бізнесі – це запровадження раціональних моделей споживання і виробництва, перехід на цифрову економіку, забезпечення можливостей для навчання людини впродовж життя. Наша Стратегія є відповіддю на цей запит. Вона допоможе системі стати конкурентоспроможною, задовольнити потреби ринку праці та потреби особистості в професійній реалізації», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій

          <<<166 - 176 з 188>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/