Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відкрилася експозиція в рідному місті бійця Олександра Мороза

          25 квітня в районному Будинку культури відкрилася виставка фотографа, журналіста Віки Ясинської «Портрет солдата», яка триватиме з 26 до 29 квітня. Обличчям цієї виставки є наш земляк - командир 3-го батальйону 1-ї танкової бригади ЗСУ, майор Олександр Мороз, який народився у Бахмачі.

          Олександр Мороз — військовий Збройних Сил України, 1 танкова бригада, нагороджений Орденом «Народний Герой України» — українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова.

          Фотографії експозиції носять напівдокументальний характер: портрети поєднані з цитатами воїнів, у яких відображені їхні думки, мотиви, переживання та військовий досвід.

          «Портрет солдата» — фотографії чоловіків, котрі добровольцями або за призовом брали участь у військових діях на сході нашої країни. Протягом останнього року автор Віка Ясинська записувала історії війни з вуст її учасників. На виставці представлено портрети лише деяких захисників нашої країни. Це спроба познайомити суспільство з людьми, які не залишилися байдужими до подій на сході і ризикували своїм життям, керуючись власними переконаннями.

          - Портрет — це обличчя, очі і навіть риси характеру, а от душа людини — її дії. Наші хлопці, захисники, — це люди, які саме своїми діями розкрили перед іншими свої душі. Я намагалася лише зафіксувати цих людей для історії і показати країні, який характер мають чоловіки, що називають і відчувають себе українцями. Усіх їх поєднує лише одна ідея — захищати свою землю та помститися за загиблих друзів, — наголошує автор виставки.

          Відділ інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю апарату райдержадміністрації

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/