Анонси
     

     






           
           

          Назад

          <h2 style="color:#8A3324">Музей Тичини – учасник Європейського музейного форуму </h2>

          Як стало відомо, уперше за всі роки до фіналу Європейського музейного форуму увійшов український музей — Музей Тичини, який гідно витримав усі іспити та в життєвому коловороті зберіг ті родзинки, які й відрізняють його від інших прекрасних, цікавих музеїв з-поміж 42 номінантів на звання кращого музею у 2015 році, оприлюднених на сайті Форуму в грудні цього року. Під час Форуму, який пройде в травні у Глазго, Музей Тичини матиме повноцінну можливість та достатньо часу для того, щоб на рівні з іншими презентувати себе.

          Слід зазначити, що участь у конкурсі є визнанням європейською професійною спільнотою діяльності, професійного рівня та сучасних рис у музейній площині, оскільки музей має достатній арсенал експозицій для відвідувачів та фахових напрацювань, які вирізняють його серед інших осередків, і став своєрідним брендом серед відвідувачів, поціновувачів мистецтва.

          Приємно, що у нас у с. Піски, де народився і провів дитячі роки видатний український поет П.Г.Тичина, функціонує маленька частинка Музею Тичини – Пісківський історико-меморіальний музей П.Г.Тичини, відкритий на місці, де стояла батьківська оселя, у якій народився поет і яка, на жаль, не збереглася. Її, як і все село, спалили німецькі солдати окупаційного 1942 року. З часом після смерті поета хату відбудували і відкрили музей, у 1981 році під час святкування 90-річчя від дня народження Павла Григоровича відкрито пам'ятник поету. У 2010 році в ході підготовки до проведення заходів з нагоди 120-річчя з дня народження поета-земляка Пісківському музею дано сучасну назву. У цьому ж році, за ініціативи Тетяни Сосновської, директора літературно-меморіального музею-квартири П.Г.Тичини в м. Київ, у Пісківській ЗОШ, яка носить ім’я літературного діяча, закладено трояндову алею випускників та першокласників. За сприяння районної державної адміністрації у центрі села закладено парк імені Тичини.

          На сьогодні, коли Музей Тичини розпочне грандіозну підготовку до участі у Форумі, влада району спільно з Т.Сосновською, колективом музею, Пісківською сільською громадою продовжить працювати над втіленням започаткованих традицій, добрих справ з метою увічнення поета -земляка, збереження та примноження надбань Пісківського історико-меморіального музею П.Г.Тичини.

          Голова районної державної адміністрації
          М.С. Супрун

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/