<<<1 - 11 з 4366>>>


25 Квітня 2024 12:05

Ніжин приймав волейболістів, учасників районних змагань всеукраїнських шкільних ліг

 

Третій етап проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» стартував на Ніжинщині.  23 квітня за першість змагалися 12 команд юнаків-волейболістів з усього району.

Учні комунального закладу «Комарівська гімназія» (команда «Леви») стали одними з кращих під час гри і посіли ІІІ місце.

Вітаємо переможців змагань! Бажаємо єдності, витримки та успіхів у спорті! Дякуємо вчителю фізичної культури Віталію Курінському за виховання та підтримку чемпіонів!

 
 

 

 

23 Квітня 2024 17:06

До відновлення Чернігівщини долучаються студенти будівельних професій

Участь волонтерських організацій у відбудові Чернігівщини обговорили під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат — добровольчий будівельний батальйон», що відбулося під головуванням його керівника Володимира Крейденка, народного депутата України.

Під час зустрічі присутні обговорили 8 питань, які стосуються розбудови населених пунктів Чернігівщини, що постраждали внаслідок війни протягом 2023 року та першого кварталу 2024.

«Такі обговорення дають змогу актуалізувати проблеми та шукати їх вирішення спільно: різні гілки влади, громадянське суспільство, донори. Дещо з обговореного потребує змін у законодавстві, відтак прямий діалог з народними обранцями є дуже цінним», — зазначив Костянтин Мегем, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

Про залучення студентів будівельних професій до відновлення інфраструктурних об’єктів регіону доповів Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської

23 Квітня 2024 15:59

Профорієнтаційна конференція про ІТ-сферу – ІТ Future Conf 2024

 

Освітньою командою Львівського ІТ Кластера організовується проведення профорієнтаційної конференції про ІТ-сферу – ІТ Future Conf 2024. Захід відбудеться 15 травня 2024 року  у змішаному форматі.

До участі запрошуються здобувачі освіти і вчителі інформатики. Участь – безкоштовна. Учасники конференції отримають сертифікати.

На заході передбачено представлення основних напрямків ІТ-індустрії:

• Living with Tech

• Cybersecurity

• Hardware (Robotics)

• Hardware (Electronics)

• Data Science

• UI/UX Design

• Artificial Intelligence

Учасники конференції дізнаються про:

- топ-напрямки з ІТ-сфери та пов`язані з ними професії;

- заклади освіти, де можна здобути відповідну освіту;

- кар’єрні перспективи в ІТ.

Вчителям та здобувачам освіти потрібно попередньо зареєструватися для участі: https://t.me/ITFutureConf2024_bot

Детальна інформація

23 Квітня 2024 15:04

XXХІ сесія Чернігівської обласної Ради старшокласників

 

18 квітня на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, пройшла XXХІ сесія Чернігівської обласної Ради старшокласників «Свідомі заради майбутнього!».

В онлайн-зустрічі взяли участь лідери-старшокласники та координатори учнівського самоврядування закладів позашкільної та загальної середньої освіти Чернігівської області.

Розпочалася сесія хвилиною мовчання  за  загиблими  у Чернігові 17 квітня 2024  року внаслідок ракетних атак рф.

З вітальним словом до лідерів Чернігівської обласної Ради старшокласників звернулася Наталія Дягло, начальник відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, яка наголосила на важливості лідерського руху на Чернігівщині, підтримці його на державному та місцевому рівнях в умовах воєнного часу.

Згідно Програми сесії в рамках профорієнтаційного

23 Квітня 2024 15:00

Мистецтво оригамі та паперопластики обговорили майстри з України та закордоння

52 педагоги з 17 закладів позашкільної та 12 закладів загальної середньої освіти України 19 квітня взяли участь в обласному відкритому вебінарі-практикумі для керівників гуртків оригамі та паперопластики. Доповідачами стали майстри з різних регіонів країни, Чехії та Іспанії.

19 квітня 2024 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  відбувся  обласний відкритий вебінар-практикум для керівників гуртків оригамі та паперопластики, який  був присвячений актуальним питанням теорії та практики викладання оригамі в закладах освіти. Доповідачі з різних країн поділилися досвідом роботи та презентували авторські методики та розробки.

     Джон Саллас, майстер оригамі м. Бадалона (Іспанія),  розповів про те, як техніка Фрідріха Фрьобеля використовується в освітньому процесі. Ознайомив з історією виникнення мистецтва оригамі та поділився досвідом  розробки авторських моделей.

    Андрій Маєвський, методист, керівник гуртка «Оригамі та паперопластики» Житомирського міського центра науково-технічної творчості учнівської молоді, представив методичну модель національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яка отримала гран-прі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу методичних моделей закладів загальної середньої та позашкільної освіти з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Виховати особистість» (2023 рік).

   

22 Квітня 2024 14:06

Про проведення Всеукраїнського заходу «Ми розвиваємо STEM»

 

Інформуємо, що на виконання пунктів 5, 8 Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) до 2027 року,     затвердженого     розпорядженням     Кабінету     Міністрів     України від 13.01.2021 № 131-р., підпункту 2 пункту 5.3. Плану роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на 2024 рік (наказ ДНУ

«ІМЗО» від 27.12.2023 № 21/03-80), з метою виявлення, поширення ефективних підходів і результативних рішень розвитку напрямів STEM-освіти та створення інформаційної бази даних закладів освіти, які впроваджують STEM, протягом 2024-2027 років буде проведено Всеукраїнський захід «Ми розвиваємо STEM».

У 2024 році захід проводиться для закладів загальної середньої освіти за етапами:

Перший (березень-червень) – підготовчий етап: анонсування на сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (https://imzo.gov.ua/events/),

19 Квітня 2024 14:11

Обласний семінар щодо роботи учнівських лісництв на Чернігівщині

 

Педагогічні працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти, керівники учнівських лісництв з 10 громад 18 квітня узяли участь в обласному онлайн-семінарі «Дослідницька робота учнівських лісництв. Участь здобувачів освіти у Всеукраїнських природоохоронних конкурсах», проведеному комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

    Основні питання, які розглядалися під час семінару:

- робота учнівських лісництв на території Чернігівщини та їхня дослідницька робота під час війни;

- участь здобувачів освіти області у всеукраїнських природоохоронних конкурсах;

- екологічне виховання дітей та молоді Деснянської громади в освітньому процесі Деснянського закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради в умовах воєнного часу.

З досвідом роботи членів учнівських лісництв учасників онлайн-зустрічі ознайомили керівниця учнівського лісництва Світанківської гімназії Лосинівської селищної ради Ніжинського району Любов Хропата

18 Квітня 2024 16:23

4 укриття закладів освіти Чернігівщини відремонтує міжнародна неурядова організація «Людина у скруті»/People in Peril (Словацька Республіка)

Меморандум про співробітництво у сфері відновлення захисних споруд (укриттів) закладів освіти, які розташовані на території Чернігівської області, підписали директорка словацької організації Андреа Найвіртова та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Відповідно до підписаного меморандуму ремонтні роботи пройдуть у сховищах закладів освіти Городнянської, Михайло-Коцюбинської, Тупичівської та Холминської територіальних громад.

«В укриттях будуть здійснені роботи з облаштування стін, стелі, підлоги, осучаснення електропроводки, каналізаційної та вентиляційної системи. Фінансування цього проєкту надається словацькими фондами — Фундацією Відкритого  Суспільства Братислава та Фундацією Понтіс — завдяки підтримці представництва Тайбею в Словаччині», — розповідає Юрій Музика.

 
 
«Зоряні шляхи Чернігівщини» — обласна виставка-конкурс дитячих робіт

105 робіт здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівщини подали для участі в обласній виставці-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини».

Творчі доробки представлені у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Технічні моделі», «Технічний дизайн».

Дитячі роботи напрямку «Образотворче мистецтво», подані за темою «Мрії інопланетян», показали багату уяву та креативність учасників, їхні художні компетентності та оригінальне баченням фантастичного світу.

У напрямку «Технічні моделі» представлені моделі літаків, гелікоптерів, ракет, планерів, які вражають точністю виготовлення деталей, складністю, функціональністю, оригінальністю та майстерністю виконання. Для їх створення використовувалися різноманітні матеріали (пластик, пінопласт, метал, дерево, папір тощо).

Дитячі роботи напрямку «Технічний дизайн» демонструють політ дитячої фантазії та творчі здібності, вміння використовувати різні матеріали та техніки.

Виставка-конкурс пройшла в березні-квітні

17 Квітня 2024 17:22

18 квітня — старт прийому заявок для отримання субвенції на шкільні укриття

Термін обмежений — 7 робочих днів. Громади, які хочуть податися на фінансову програму, мають долучитися до системи DREAM і внести свої проєкти.

Чернігівщина, відповідно до встановлених Кабміном граничних обсягів субвенції, отримає 150 млн грн  на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання.

Серед головних умов для подання на субвенцію:

наявність проєктно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт безпечного місця;

у ЗЗСО навчається не менш ніж 200 дітей;

підтверджене співфінансування з місцевого бюджету, мінімальний розмір якого відповідає індексу податкоспроможності громади;

проєкт повинен бути завершений у цьому році.

Детальніше про умови отримання державної субвенції для капітального ремонту або будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти читайте

17 Квітня 2024 17:22

Серед гонщиків не тільки хлопці!

Одна дівчинка та хлопці – 25 вихованців Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді взяли участь в міжгурткових змаганнях з картингу (керівники Олександр Кравченко та Олександр Новицький).

Змагання проводилися з дисципліни «Швидкісне маневрування» у трьох вікових категоріях: молодша (6-8 років), середня (9-11 років), старша (12-14 років).

За результатами змагань у молодшій віковій категорії призові місця посіли:

І – Дмитро Костюк;

ІІ – Олександр Прискока;

ІІІ – Дмитро Федченко;

у середній віковій категорії:

І – Кирил Сушко;

ІІ – Микола Грибовський;

ІІІ – Нікіта Добровський;

у старшій віковій категорії:

І – Поліна Колобова;

ІІ – Володимир Рябко;

ІІІ – Олександр Падалка.

Траса була сформована встановленням наступних фігур: лінія «старт»; «коридор»; ліве «коло»; праве «коло»; «естафета» (зняття кільця зі стійки і перенесення на іншу стійку); «колія» для лівих коліс; «колія» для правих коліс; «лінія фініш». Під час брифінгу юні картингісти ознайомилися з послідовністю

<<<1 - 11 з 4366>>>