14 Травня 2018 12:38

Шановні колеги та учасники навчально-польових зборів!

Дозвольте висловити щиру подяку за високу оцінку організації та проведення навчально-польових зборів у 2018 році.

Радіємо з того, що учасники зборів знайшли нових друзів, отримали багато позитивних емоцій, які надовго залишаться у серцях.

Безперечно, проведення заходів з національно-патріотичного виховання сприяють вихованню та навчанню гідних громадян нашої держави.

Бажаємо не зупиняйтеся на досягнутому.

Нехай творчий потенціал та невичерпний ентузіазм допоможуть у досягненні мети.

 

 

З повагою

начальник Управління освіти і науки М.А. Конопацький та  заступник начальника

27 Квітня 2018 08:43

Навчально-польові збори - 2018 завершено

Протягом трьох днів старшокласники дев’яти закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування мали можливість відчути смак військового життя, спробувати свої сили у різних видах військово-спортивних змагань, отримати нові знання, вміння та навички, необхідні захиснику Батьківщини; взяти участь у цікавій культурній програмі, об’єднатись в єдиний колектив та знайти нових друзів.

26 квітня 2018 року відбулися урочистості з нагоди закриття навчально-польових зборів на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Привітати учасників навчально-польових зборів завітали начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький, заступник Чернігівського обласного військового комісаріату, підполковник

26 Квітня 2018 17:10

Третій день навчально-польових зборів: марш-кидок та військово-тактична гра

Третій день навчально-польових зборів на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою був не менш насиченим, ніж попередні.

О 06:00 годині ранку в казармі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою пролунала команда «Тривога!». Швидко піднявшись, учасники зборів одягнулись і вишикувались на плацу. Для них це було несподіванкою.

Керівник навчально-польових зборів повідомив, що очікується напад «умовних» ворогів, і поставив задачу переміститися у запасний район. Організованою колоною юнаки здійснили марш-кидок до Ялівщини. У ході пересування було відпрацьовано елементи захисту від ураження з повітря, маскування на місцевості та дії підрозділів у наступі та обороні.

Після навчань учасники

26 Квітня 2018 15:49

Другий день навчально-польових зборів, виїзд до військової частини смт Гончарівське

Другий день для учасників навчально-польових зборів, розпочався  з переїзду до смт Гончарівське Чернігівського району.

На полігоні військової частини відбулися навчальні тренування з практичної стрільби з автомата Калашнікова.

А потім вже кожен з учасників мав змогу зробити десять влучних пострілів у мішень з відстані 100 метрів. Стрільба з автомата, без перебільшення, стала однією з найяскравіших подій дня, після якої юнаки та дівчата ще довго ділилися враженнями один з одним.

Для учасників було передбачено польові бутерброди і чай, які вони із задоволенням покуштували на свіжому повітрі.

У другій половині дня юнаків та дівчат очікувала презентація роботи

26 Квітня 2018 15:48

Творчий патріотичний проект «Я – майбутнє України» для учасників навчально-польових зборів

Традиційно  в перший день  проведення    навчально-польових зборів  учнів одинадцятих класів закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування  пройшов  вечір знайомств.  Щоб більше дізнатися один про одного юнаки та дівчата взяли участь у творчому патріотичному проекті «Я – майбутнє України», який організували педагоги та вихованці Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

Під час презентацій закладів освіти ровесники ділилися своїм найкращим досвідом  участі у різноманітних заходах військового та національно-патріотичного спрямування. На презентаційних світлинах – зустрічі з ветеранами Другої Світової, учасниками антитерористичної операції, відкриття пам’ятних дощок загиблим героям АТО, екскурсії до пам’ятних місць Чернігівщини і України

26 Квітня 2018 15:45

Урочисте відкриття «Навчально-польових зборів-2018»

З метою національно-патріотичного виховання молоді, набуття знань, умінь та навичок, необхідних захиснику Батьківщини, та популяризації військової служби в Збройних Силах України третій рік поспіль на Чернігівщині проходять навчально-польові збори для 238 здобувачів освіти 11-х класів дев’яти закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Вже стало гарною традицією, що участь у заході  беруть дівчата, які вивчали предмет «Захист Вітчизни» за програмою для юнаків.

Організаторами заходу є Управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з Чернігівським обласним військовим комісаріатом.

24 квітня 2018 року відбулося урочисте відкриття навчально-польових зборів

26 Квітня 2018 15:43

Прес-реліз

Щорічно у рамках навчальної програми з предмета «Захист Вітчизни» та програми національно-патріотичного виховання молоді, набуття знань, умінь та навичок, необхідних захиснику Батьківщини, популяризації військової служби у Збройних Силах України, проводяться навчально-польові заняття (збори) для учнівської молоді Чернігівської області.

23-27 квітня 2018 року для 3122 учнів закладів загальної середньої освіти області передбачено практичні стрільби з автомата Калашникова, які відбуватимуться на стрільбищі в/ч 1688 смт Гончарівське Чернігівського району.

Окрім того, 24-26 квітня 2018 року для учнів 11-х класів дев’яти закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування втретє буде проведено навчально-польові збори.

Програмою 3-х денних зборів, окрім традиційних навчально-практичних занять, заплановано проведення змістовно насичених патріотичних заходів.

З метою стимулювання підвищення рівня компетентностей здобувачів освіти з медико-санітарної підготовки цього року вперше відбудеться презентація роботи реанімобіля для учасників