Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<12 - 22 з 4381>>> Архів
          26 Квітня 2024 13:47
          26 Квітня 2024 12:16
          26 Квітня 2024 12:11

          Юннати озеленили Чернігівщину

          22 квітня відзначається Міжнародний день Землі: в усьому світі люди висаджують дерева, прибирають парки, сквери та водойми. Це день, коли людство зосереджує увагу на гострих проблемах навколишнього середовища та вживає заходів для їх вирішення.

          Символічно на території КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» висадили алею самшиту та доповнили квіткову клумбу бересклетом вихованці гуртків «Основи флористики та фітодизайну» (керівники Тетяна Єсипова та Олена Чала). Діти також стали учасниками екологічної толоки та посадили на території КЗ «Чернігівський ліцей» 20 саджанців самшиту (керівник Олена Чала).

          Вихованці гуртків «Лікарські рослини» (керівник Тамара Саук) та «Юні овочівники» (керівник Антоніна Оліференко), які працюють на базі КЗ «Березнянський навчально-реабілітаційний центр», взяли участь у Всеукраїнській акції з висадки дерев «Дерева Перемоги» та висадили на території закладу саджанці туї.

          26 Квітня 2024 08:56

          ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»

          У березні-квітні Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано та проведено виставку-конкурс. На ній були представлені моделі літаків та БПЛА, суден та автомобілів, макети архітектурних споруд, виготовлені власноруч 53 здобувачами освіти закладів позашкільної та загальної середньої освіти області.

          Журі розглянуло 43 експонати за такими категоріями: «Прилади та обладнання», «Ігри та іграшки з елементами техніки», «Техніка майбутнього», «Спортивно-технічне моделювання», «Архітектура та будівництво», «STEAM-проєкти», «БПЛА».

          Конкурсні роботи вихованців Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Ніжинської станції юних техніків Ніжинської міської ради та Городнянської станції юних техніків Городнянської міської ради стали одними з найкращих.

          Метою виставки-конкурсу є виявлення, розвиток обдарованих дітей та молоді, надання їм допомоги у виборі професії, залучення до науково-технічної, конструкторської, проєктної, винахідницької та пошукової діяльності; стимулювання творчого самовдосконалення

          25 Квітня 2024 12:05
          23 Квітня 2024 17:06

          До відновлення Чернігівщини долучаються студенти будівельних професій

          Участь волонтерських організацій у відбудові Чернігівщини обговорили під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат — добровольчий будівельний батальйон», що відбулося під головуванням його керівника Володимира Крейденка, народного депутата України.

          Під час зустрічі присутні обговорили 8 питань, які стосуються розбудови населених пунктів Чернігівщини, що постраждали внаслідок війни протягом 2023 року та першого кварталу 2024.

          «Такі обговорення дають змогу актуалізувати проблеми та шукати їх вирішення спільно: різні гілки влади, громадянське суспільство, донори. Дещо з обговореного потребує змін у законодавстві, відтак прямий діалог з народними обранцями є дуже цінним», — зазначив Костянтин Мегем, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

          23 Квітня 2024 15:59
          23 Квітня 2024 15:04
          23 Квітня 2024 15:00

          Мистецтво оригамі та паперопластики обговорили майстри з України та закордоння

          52 педагоги з 17 закладів позашкільної та 12 закладів загальної середньої освіти України 19 квітня взяли участь в обласному відкритому вебінарі-практикумі для керівників гуртків оригамі та паперопластики. Доповідачами стали майстри з різних регіонів країни, Чехії та Іспанії.

          19 квітня 2024 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  відбувся  обласний відкритий вебінар-практикум для керівників гуртків оригамі та паперопластики, який  був присвячений актуальним питанням теорії та практики викладання оригамі в закладах освіти. Доповідачі з різних країн поділилися досвідом роботи та презентували авторські методики та розробки.

               Джон Саллас, майстер оригамі м. Бадалона (Іспанія),  розповів про те, як техніка Фрідріха Фрьобеля використовується в освітньому процесі. Ознайомив з історією виникнення мистецтва оригамі та поділився досвідом  розробки авторських моделей.

              Андрій Маєвський, методист, керівник гуртка «Оригамі та паперопластики» Житомирського міського центра науково-технічної творчості учнівської молоді, представив методичну модель національно-патріотичного виховання дітей та молоді,

          22 Квітня 2024 14:06
          19 Квітня 2024 14:11

          Обласний семінар щодо роботи учнівських лісництв на Чернігівщині

           

          Педагогічні працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти, керівники учнівських лісництв з 10 громад 18 квітня узяли участь в обласному онлайн-семінарі «Дослідницька робота учнівських лісництв. Участь здобувачів освіти у Всеукраїнських природоохоронних конкурсах», проведеному комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

              Основні питання, які розглядалися під час семінару:

          - робота учнівських лісництв на території Чернігівщини та їхня дослідницька робота під час війни;

          - участь здобувачів освіти області у всеукраїнських природоохоронних конкурсах;

          - екологічне виховання дітей та молоді Деснянської громади в освітньому процесі Деснянського закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради в умовах воєнного

          <<<12 - 22 з 4381>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/