Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Пам’ять тих, хто 26 квітня 1986 року брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вшанували вихованці позашкільних закладів освіти Чернігівщини

           

          Гуртківці комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» стали учасниками інформаційно-просвітницьких бесід та здійснили відеоекскурс «Біль Чорнобиля», завдяки чому побачили наслідки трагедії одразу після вибуху та через роки по тому, ознайомилися з документальними і художніми творами, що висвітлюють важливі питання стосунків  людини  з мирним атомом і жахливі наслідки Чорнобильської аварії. Здобувачі освіти гуртків «Основи екологічного дизайну» (керівник Мирослава Алатиренко) та «Основи флористики й фітодизайну (керівник Олена Чала) стали учасниками майстер-класів «Дзвони пам’яті».  

          У комунальному позашкільному закладі «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» керівниками гуртків 20-25 квітня організовано та проведено серед вихованців освіти тематичні бесіди і години спілкування. Також діти переглянули документальні фільми та вшанували загиблих внаслідок аварії покладанням квітів.

          З нагоди 38-х роковин Чорнобильської катастрофи в комунальному позашкільному навчальному закладі «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «ЮНІСТЬ»» проведено уроки мужності, також вихованці переглянули фільми, присвячені аварії.

          Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва також вшанував ліквідаторів ЧАЕС.

          19-26 квітня в Палаці організовано тематичну виставку періодичної, науково-популярної, інформаційно-довідкової та художньої літератури, фотоматеріалів, що висвітлюють події Чорнобильської катастрофи, для вихованців проведено пізнавально-інформаційну бесіду «Життєві висновки Чорнобильського уроку». 

          22-29 квітня в Чорнобильському культурно-інформаційному центрі Чернігівської області проходив Чорнобильський тиждень, зокрема проведено віртуальні екскурсії до м. Прип'яті та Чорнобильської АЕС, представлено презентацію «Візит в серце Зони». Захід охопив близько 150 учасників.

          22-29 квітня в приміщенні Чернігівського обласного історичного музею імені В.В. Тарнавського розміщено виставку та експозицію «Чорнобильський рух Чернігівщини».

           
           
           
           
           

          З метою ознайомлення вихованців гуртків з причинами, перебігом, наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації у Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді були проведені виховні години «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», «Мужність і біль Чорнобиля». Діти  переглянули та обговорили презентації, тематичні відеоролики, запалили свічки пам’яті.

          Вихованці гуртків початкового технічного моделювання долучились до Всеукраїнської акції «Квітка Відродження». Її мета - вшанувати пам'ять жертв та постраждалих від трагедії, а також висловити надію на відродження життя в постраждалих регіонах. Символом акції є біла троянда, яка виготовляється з паперу в техніці оригамі. Троянда – візитівка міста Прип’ять.  

          У КЗ «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» проведено інформаційні годину та бесіду про Чорнобильську трагедію, екологічний вернісаж «Живий плач мертвої зони», заочну екскурсію «Національний музей «Чорнобиль» тощо.

          У КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» для учнів початкової школи вихователі підготували та провели години спілкування: «Таємниці атома», «Дзвони Чорнобиля», «Аварія на ЧАЕС». Здобувачі освіти 5-12 класів підготували захід «Чорні крила біди».

          Вклоняємося подвигу тих, хто тоді і зараз бореться з видимим і невидимим ворогом.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

               

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/