Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Мистецтво оригамі та паперопластики обговорили майстри з України та закордоння

          52 педагоги з 17 закладів позашкільної та 12 закладів загальної середньої освіти України 19 квітня взяли участь в обласному відкритому вебінарі-практикумі для керівників гуртків оригамі та паперопластики. Доповідачами стали майстри з різних регіонів країни, Чехії та Іспанії.

          19 квітня 2024 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  відбувся  обласний відкритий вебінар-практикум для керівників гуртків оригамі та паперопластики, який  був присвячений актуальним питанням теорії та практики викладання оригамі в закладах освіти. Доповідачі з різних країн поділилися досвідом роботи та презентували авторські методики та розробки.

               Джон Саллас, майстер оригамі м. Бадалона (Іспанія),  розповів про те, як техніка Фрідріха Фрьобеля використовується в освітньому процесі. Ознайомив з історією виникнення мистецтва оригамі та поділився досвідом  розробки авторських моделей.

              Андрій Маєвський, методист, керівник гуртка «Оригамі та паперопластики» Житомирського міського центра науково-технічної творчості учнівської молоді, представив методичну модель національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яка отримала гран-прі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу методичних моделей закладів загальної середньої та позашкільної освіти з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Виховати особистість» (2023 рік).

              Наталія Білик, керівниця гуртка Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ознайомила з символами влади та державності українських козаків «Козацьки клейноди»  та представила роботу в модульний техніці 3-Д виготовлення «Булава».

              Ніна Сергієва, керівниця народного художнього колективу ТО оригамі «Журавлик» Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва,  розповіла про досвід роботи гуртка оригамі «Журавлик» та представила свою авторську навчальну програму.

              Ігор Боднар, методист КУ ЗПО «Будинок дитячої та юнацької творчості» Заліщицької міської ради, продемонстрував учасникам майстер-клас з виготовлення  панно з весняних квітів,  поділився порадами щодо вибору паперу та інструментів для оригамі та створення оригінальних композицій з квітів.

              Віра Усова,  викладачка початкової школи Jižní IV м. Прага (Чехія), розповіла про свій досвід використання оригамі в навчанні учнів початкової школи. Вона поділилася цікавими ідеями та методиками, які можна використовувати на уроках математики, мови, мистецтва та інших предметів. Доповідачка також наголосила на тому, що оригамі сприяє розвитку дрібної моторики, просторового мислення та творчих здібностей дітей.

          Наталія Родіна, керівниця гуртка оригамі Чернігівського обласного  центру науково-технічної творчості учнівської молоді, на базі якого пройшов вебінар, ознайомила учасників з особливостями проведення обласного конкурсу учнівської молоді з мистецтва оригамі «Чарівний світ квітів Всесвіту» та надала інформацію про правила конкурсу, критерії оцінювання робіт, терміни подання заявок та інші важливі аспекти.

          Майстри також обговорили питання впровадження оригамі в закладах позашкільної освіти та створення асоціації педагогів оригамі України.

           
           
           
           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/