Анонси
     

     






           
           

          Назад

           

          150 мільйонів гривень державної субвенції спрямують на ремонт та будівництво укриттів ЗЗСО в Чернігівській області

           

          Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти», затвердивши механізм розподілу фінансування на облаштування безпечних освітніх просторів у закладах освіти у 2024 році.

          Уряд також визначив 8 пріоритетних областей та граничні обсяги надання субвенції на облаштування безпечних умов для кожної з них. Чернігівщина отримає не більше 150 млн грн. Загалом на ремонт та будівництво укриттів по всій країні спрямують 2,5 мільярда гривень.

          Відповідно до постанови субвенцію на укриття у 2024 році буде спрямовано лише для закладів загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання. Серед головних умов — у ЗЗСО має навчається не менш ніж 200 дітей.

          «На Чернігівщині 58 ЗЗСО, в яких навчається понад 200 дітей за дистанційною та/або змішаною формою навчання. З них 22 потребують будівництва сховищ, 36 — капітального ремонту укриттів», — розповідає начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          Окремо 150 мільйонів гривень субвенції буде спрямовано на завершення реалізації проєктів із будівництва укриттів, розпочатих у 2023 році, але за умови, що такі проєкти вже профінансовані та завершені мінімум на 40%.

          Подання проєктів на отримання фінансування розпочинається 17 квітня та триватиме 7 робочих днів із моменту оголошення конкурсу.

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/