Анонси
     

     






           
           

          Назад

                   V Міжнародний конкурс інноваційних винаходів ICAN 2020

          29 серпня 2020 року відбувся V Міжнародний конкурс інноваційних винаходів ICAN 2020. Щорічно захід проходить у Торонто (Канада) за ініціативи  Міжнародного товариства інновацій та передового досвіду. Основною метою є організувати спеціальну платформу, щоб розвивати виставкову культуру винаходів та інновацій, надаючи виняткові можливості для винахідників зі всього світу та розширюючи їх міжнародну діяльність.

          ICAN пропонує широку програму заходів: учасники мають змогу продемонструвати  і просувати свої  ідеї на канадському ринку, взяти участь у семінарі, у рамках якого із доповідями виступають експерти із брендингу та маркетингу зі списку Fortune 500, а також позмагатися на конкурсі винаходів.

          У зв’язку із пандемією COVID-19 цього року конкурсанти  демонстрували свої винаходи в онлайн-форматі.

          V Міжнародний конкурс інноваційних винаходів у Канаді (ICAN) цього року зібрав учасників з 60 країн. 14 українських учнів уперше презентували Україну і здобули  31 нагороду, а делегація Малої академії наук України за сукупним результатом отримала нагороду Best Delegation Award.

          ICAN надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Захід включає виставку винаходів, семінар і церемонію нагородження. Цього року команда НЦ «Мала академія наук України» дебютувала у змаганні як партнер у складі IFIA (Міжнародна федерація асоціацій винахідників).

          «Золото» на ICAN вибороли  шість проєктів талановитих українських школярів, серед яких випускник обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» Чернігівської обласної ради, випускник спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов Михайло Штопко. Юний винахідник, присвятивши свою роботу біосинтезу наноматеріалів та їх застосуванню в медицині.

          Михайло розпочав свою дослідницьку діяльність у МАН у 2017 році, навчаючись ще в  9 класі. Результатом його роботи стали дипломи ІІІ ступеня на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту  Малої академії наук у 2018 та 2019 роках. Цьогоріч Михайло став переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт і вийшов у фінал. Також Михайло став переможцем Міжнародного  конкурсу наукових екологічних проєктів «GeniusOlympiad», в якому щорічно беруть участь більше 80 країн світу; та  Міжнародного наукового конкурсу «GOOGLE SCIENCE FAIR».

          Слід зазначити, що Михайло Штопко три роки займався у гуртку «Біологія людини з основами медичних знань» Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді, сьогодні навчається в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (навчально-науковий центр «Інститут біології та медицини»).

          Вітаємо переможця і бажаємо йому успіхів у подальшій науковій діяльності.

           
           
           
           

                    

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/