Анонси
     

     






           
           
          Про НМТ

          Назад

          Національний мультипредметний тест  2024 року

           

          Міністерством освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (наказ МОН від 22 лютого 2024 року №222), далі – НМТ .

           

          НМТ проходитиме під час основних і додаткових сесій:

          • основні: з 14 травня до 25 червня;
          • додаткові: з 11 до 19 липня.

           

          Передбачено два періоди реєстрації:

          основний – – з 14 березня до 11 квітня включно

          (інформацію про реєстрацію учасників розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням: https://testportal.gov.ua/nmt-2024-shho-potribno-znaty-pro-reyestratsiyu/).

          До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ);

          додатковий – з 10 до 15 травня.

          У додатковий період матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

           

          З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

          Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня

           

          З міркувань безпеки наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ.

           

          Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

           

          Сертифікаційна робота НМТ міститиме завдання з чотирьох навчальних предметів:

          обов’язкових — українська мова, математика та історія України,

          на вибір — українська література, або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), або біологія, або фізика, або хімія, або географія.

           

           

           

          У яких країнах відкриють тимчасові центри для проведення НМТ?

           

          У 28 країнах світу створять тимчасові екзаменаційні центри для проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році, повідомляють в Міністерстві освіти і науки України.

          Найбільше їх відкриють у Федеративній Республіці Німеччина (м. Берлін, м. Гамбург, м. Єна, м. Кельн, м. Лейпциг, м. Мюнхен, м. Нюрнберг та м. Пассау).

          У сусідній Республіці Польща створять 6 центрів тестування (м. Бидгощ, м. Варшава, м. Вроцлав, м. Домброва Горнича, м. Краків, м. Люблін).

          У 4 штатах США теж можна буде скласти НМТ (м. Детройт, штат Мічиган; м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк; м. Сакраменто, штат Каліфорнія; м. Чикаго, штат Іллінойс).

          По два центри тестування відкриють в Італійській Республіці (м. Мілан, м. Рим), у Канаді (м. Едмонтон, м. Торонто), в Республіці Болгарія (м. Варна, м. Софія), у Французькій Республіці (м. Марсель, м. Париж), у Чеській Республіці (м. Брно, м. Прага).

          У решті 20 країнах створять по одному екзаменаційному центру: Азербайджанська Республіка (м. Баку), Велике Герцогство Люксембург (м. Мерш), Грузія (м. Тбілісі), Естонська Республіка (м. Таллінн), Королівство Бельгія (м. Брюссель), Королівство Данія (м. Орхус), Королівство Норвегія (м. Осло), Королівство Швеція (м. Стокгольм), Латвійська Республіка (м. Рига), Литовська Республіка (м. Каунас), Португальська Республіка (м. Лісабон), Республіка Австрія (м. Відень), Республіка Хорватія (м. Загреб), Румунія (м. Бухарест), Словацька Республіка (м. Братислава), Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії (м. Единбург), Турецька Республіка (м. Бельдібі), Угорщина (м. Будапешт), Фінляндська Республіка (м. Гельсінкі), Швейцарська Конфедерація (м. Берн).

           

          Реєстрація для участі в НМТ – 2024 триває

          Нагадуємо, що реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (далі – НМТ) розпочалася 14 березня 2024 року і триватиме до 11 квітня включно.

          Цьогорія реєстрація відбувається безпаперово.

          Реєстрація розпочинається зі створення персонального кабінету за допомогою спеціального сервісу, який розміщено на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти: https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt.

          Крім того, створити персональний кабінет і надіслати документи вступники можуть також через мобільний застосунок Дія. Для цього важливо мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії для автоматичного заповнення паспортних даних.

          З детальною інформацією про реєстрацію з використанням застосунку Дія можна ознайомитись на вебсайтах Міністерства освіти і науки України: https://mon.gov.ua/ua/news/reyestraciya-na-nmt-2024-za-dopomogoyu-mobilnogo-zastosunku-diya та Українського центру оцінювання якості освіти: https://testportal.gov.ua/nmt-2024-reyestratsiya-za-dopomogoyu-zastosunku-diya/.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/