Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Освітяни області готуються до організованого закінчення 2019/2020  навчального року (онлайн нарада)

           

          30 квітня 2020 року в рамках відеоконференції для керівників місцевих органів управління освітою та закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування обговорено актуальні питання діяльності освітньої галузі та завершення 2019/2020 навчального року в режимі карантинних обмежень, зокрема, проведення підсумкового оцінювання, упровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту», використання освітньої субвенції у 2020 році, основні питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників у поточному навчальному році.

          Начальником Управління освіти і науки обласної державної адміністрації Миколою Конопацьким акцентовано увагу на актуальних питаннях освітньої галузі щодо організації завершення 2019/2020 навчального року.

          Микола Конопацький зупинився також на основних питаннях впровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту».

          Очільник освіти області наголосив і на питаннях використання освітньої субвенції у 2020 році на Нову українську школу, яка надасть можливість продовжити реформу початкової школи.

          Крім того, обговорено питання використання освітньої субвенції за  напрямами «Придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами», «Ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти».

          Заступник начальника Управління – начальник відділу загальної середньої та корекційної освіти Олена Соронович розповіла про особливості організації навчально-виховного процесу та закінчення навчального року в умовах карантину.

          Не менш актуальним залишається питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників, про які йшлося у виступі ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Анатолія Заліського.

          Під час спілкування з керівниками закладів інтернатного типу директором Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Валентином Чеботьком обговорено питання особливостей проведення тендерних закупівель, вжиття конкретних заходів щодо покращення матеріально-технічного забезпечення закладів загальної середньої освіти.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/