Анонси
     

     






           
           
          Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія»

          Назад

          Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія»

           

          Інформуємо, що Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» засвідчує  свою повагу та звертається з приводу наступного.

                  У 2014 році внаслідок окупації та анексії російською федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь єдиний в Україні військово-морський вищий навчальний заклад – Академію військово-морських сил імені                    П.С. Нахімова, було передислоковано до міста Одеса та переформовано в Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» (далі інститут ВМС). Основним напрямком діяльності закладу освіти є підготовка висококваліфікованих військових фахівців для проходження військової служби на кораблях та в частинах Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

                  Сьогодні Військово-Морські Сили Збройних Сил України, попри широкомасштабну збройну агресію російської федерації продовжують працювати над обороноздатністю країни з морського напрямку. У березні 2022 року у генеральному штабі росії повідомили, що українські Військово-Морські Сили припинили своє існування. А вже наступного місяця флагман Чорноморського флоту  країни-агресора крейсер «Москва» пішов на дно. Ще через кілька місяців українські військові повернули контроль над островом Зміїний. Тоді Військово-Морські Сили Збройних Сил України уразили більше десятка кораблів та катерів противника. У 2023 році національний флот продовжив почате, методично витісняючи окупантів із північно-західної частини Чорного моря.

                  Військово-Морські Сили Збройних Сил України тісно співпрацюють з іноземними партнерами, фахівцями із США, Великої Британії, Канади, Туреччини, Болгарії, Румунії, Польщі тощо. Завдяки цій співпраці курсанти Інституту ВМС мають змогу навчатися за кордоном, Коледжі Королівських ВМС Британії (місто Дартмут), Академії ВМС Італії (місто Ліворно) та проходити морську практику на кораблях країн-НАТО.

                  В умовах збройної агресії російської федерації, є необхідність в нарощуванні чисельності особового складу, який дозволить забезпечити захист інтересів України на морі та дати рішучу відсіч загрозам з морських напрямків на Чорному та Азовському морях.

                  Просимо сприяти у направленні на навчання випускників.

                  Курсанти навчаються на бюджетній основі та знаходяться на повному державному забезпеченні. З 2019 року Інститут ВМС здійснює набір дівчат на навчання за всіма спеціальностями та спеціалізаціями відповідно до переліку як вказано на офіційному  сайті.

                  Більш детальну інформацію про Інститут ВМС можна дізнатися на офіційному сайті ivms.mil.gov.ua та офіційній сторінці facebook.com/onma.navy. Контактна особа: капітан 3 рангу Елліна Войнова, тел.(093) 013-50-15.

                  Контакти закладу: 65029, м. Одеса, вул. Градоначальницька, 20, навчальний корпус № 5, тел.: (093) 430-57-36.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/