Анонси
     

     






           
           

          Назад

          На Чернігівщині розпочато обласний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад

           

          Традиційно ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів розпочався  олімпіадою з української мови та літератури, яка стартувала 10 січня 2020 року.  В олімпіаді взяли участь 166 учнів закладів загальної середньої освіти області.

          Урочисте відкриття обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів відбулося в ліцеї № 15 м. Чернігова (директор Олена Жовтопляс). Юних філологів привітав Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

          Зі специфікою цьогорічних олімпіадних завдань з української мови та літератури присутніх ознайомила голова журі ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури Ганна Баран, завідувачка кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, кандидат філологічних наук, доцент.

          У заході взяв участь Анатолій Заліський, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, кандидат філософських наук, доцент.

          Перед учасниками олімпіади, керівниками команд виступили творчі колективи ліцею № 15, які створили святкову атмосферу.

          Протягом чотирьох годин учні 8–11 класів навчальних закладів Чернігівщини виконували завдання на виявлення рівня сформованості предметних компетентностей із різних розділів оновлених і нових навчальних програм із української мови і літератури.

          Олімпіада – це свято інтелекту, розуму, креативних ідей і суджень. Зазначимо, що виграють тут не тільки переможці, адже відомо, що участь у будь-яких учнівських турнірах наснажує, збагачує досвідом, виявляє недоліки в підготовці, прогалини в знаннях, спонукає до подальшої роботи, самовдосконалення, подолання нових життєвих вершин.

          Тож бажаємо успіхів і творчих перемог, віри в невичерпні можливості людського розуму в ім’я процвітання нашої України!

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/