Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Реалізація права на освіту та психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами

          Для підтримки дітей з особливими освітніми потребами, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення системного кваліфікованого супроводу в області створено розгалужену мережу інклюзивно-ресурсних центрів.

          Напередодні Новорічних свят для дітей з особливими освітніми потребами та їх батьків гостинно відчинили свої двері інклюзивно-ресурсні центри Бобровицької та Носівської міських рад.

          В урочистих заходах взяв участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, який зазначив, що відкриття ІРЦ стало визначною подією для всіх освітян громад, адже це важливий крок для формування сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Начальник Управління освіти і науки привітав педагогів і їх вихованців з прийдешніми Святами та подарував корисні подарунки для дітей.

          Також Микола Конопацький відвідав заклади загальної середньої освіти громад, ознайомився зі створеними умовами для дітей з особливими освітніми потребами, оглянув ресурсні кімнати.

          Довідково: у 2019/2020 навчальному році у 36 закладах дошкільної освіти функціонують 57 інклюзивних груп, в яких виховуються 95 дітей з особливими освітніми потребами, введено 54 посади асистента вихователя.

          У 134 закладах загальної середньої освіти діють 323 класи з інклюзивним навчанням, в яких навчаються 407 дітей. Для забезпечення освітнього процесу введено 312 посад асистента вчителя.

          В області функціонують 15 ІРЦ у містах Ніжин, Прилуки, Чернігів, Бахмацькому, Борзнянському, Ічнянському, Ніжинському, Чернігівському, Ріпкинському районах, Бобровицькій, Варвинській, Носівській, Городнянській, Менській, Талалаївській ОТГ.

          Обласну психолого-медико-педагогічну консультацію реорганізовано в ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти.

          Інклюзивно-ресурсні центри облаштовано сучасними меблями, корекційно-реабілітаційним обладнанням та комп’ютерною технікою.

          Вітаємо Бобровицьку та Носівськуї об’єднані територіальні громади з відкриттям інклюзивно-ресурсних центрів.

          Бажаємо педагогічним колективам ІРЦ успіхів, мудрості і терпіння, міцного здоров’я, творчого натхнення та професійних звершень!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/