Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Обласний семінар-нарада фахівців органів управління освітою, органів місцевого самоврядування, які координують питання виховної роботи та позашкільної освіти

          20 серпня 2019 року на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відбувся обласний семінар-нарада з теми: «Ціннісна спрямованість виховного середовища закладу освіти в умовах сучасних освітніх змін».

          Олена Злобіна, завідувач відділу виховної роботи і здорового способу життя ЧОІППО імені К.Д. Ушинського акцентувала увагу на особливостях організації освітнього процесу з напряму виховної роботи та позашкільної освіти у 2019/2020 навчальному році, його методичного забезпечення, організації Дня знань та проведенні Першого уроку в закладах освіти області.

          Ірина Лісовецька, методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д. Ушинського презентувала просвітницькі програми Міністерства освіти і науки України щодо формування ненасильницьких моделей поведінки серед дітей та молоді.

          Юлія Олифіренко, заступник начальника Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації – начальник відділу захисту та профілактичної роботи, кандидат наук з державного управління провела діалог з учасниками про порядок реагування на випадки насильства та жорстокого поводження з дітьми.

          У рамках заходу відбувся круглий стіл щодо основних пріоритетів діяльності закладів позашкільної освіти області у 2019/2020 навчальному році, у якому взяли участь Людмила Трегубова, директор Чернігівської обласної станції юних натуралістів, Світлана Ушак, заступник директора Центру національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді, Ірина Зозуля, заступник директора Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

          Також проведено майстер-класи:

          • «Інноваційні форми виховної роботи з педагогами у процесі реалізації НУШ. MiniEdCampChernigiv», Олена Яковчук, директор Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 Чернігівської міської ради;
          • «Виховання правової свідомості та активної громадянської позиції підлітків. Проект «Демократична школа», Тетяна Кожевнікова, заступник директора з виховної роботи Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради;
          • «Виховний потенціал закладу освіти в умовах НУШ. Літня школа «Краса врятує світ», Наталія Коваленко, заступник директора з виховної роботи, Антоніна Федорченко, педагог-організатор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради;
          • «Відповідальне демократичне громадянство. Шкільний антибулінговий проект», Олександра Смелянська, заступник директора з навчально-виховної роботи Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №17 Ніжинської міської ради.

          У заході взяли участь 80 представників районів, міст, об’єднаних територіальних громад та закладів освіти обласного підпорядкування.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/