Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Нова Українська школа: реалії та виклики

          Близько 350 педагогічних працівників з усієї Чернігівщини, а саме: представники закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої, фахової передвищої освіти, методичної служби районів, міст, громад, керівники місцевих органів управління освітою, голови організаційних ланок Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, взяли участь у цьогорічній обласній серпневій конференції педагогічних працівників «Нова Українська школа: реалії та виклики», що відбулася 21 серпня на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

          Освітянську спільноту області з початком нового навчального року та державними святами, що наближаються, щиро привітали в. о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук і вручили почесні відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.

          Модератором конференції виступив начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький, який проаналізував результати впровадження реформи Нової української школи в закладах освіти Чернігівщини, а також підготовку до нового навчального року.

          Микола Конопацький наголосив, що цього року на рівні області кошти державного бюджету спрямовано на розвиток освітньої галузі, зокрема на облаштування початкових класів сучасними меблями та комп’ютерним обладнанням; оснащення опорних шкіл кабінетами природничого та математичного напрямів, мультимедійними засобами навчання; забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов закладів освіти, придбання шкільних автобусів, послуг з доступу до мережі Інтернет, спеціальних автомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсних центрів; підвищення кваліфікації понад 800 педагогічних працівників, які працюватимуть у 2019/2020 навчальному році.

          Під час конференції педагогічною громадськістю обговорено актуальні питання розвитку освіти області. Виступаючі зазначили, що Концепція Нової української школи передбачає зміни у ставленні не лише до учня, а й до вчителя. Адже саме він є ключовою фігурою в освіті та провідником змін.

          До процесу реформування активно долучилися педагогічні виші нашої області. Доктор педагогічних наук, професор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка Світлана Стрілець презентувала різнопланову роботу, яка проводиться закладом щодо підготовки майбутніх фахівців початкової школи.  Підготовка таких кадрів вимагає нових підходів до навчання і викладання з метою вдосконалення їх професійної майстерності.

          Залишається актуальним питання забезпеченості педагогічними кадрами закладів освіти, особливо сільської місцевості, вирішення якого потребує спільних дій установ і закладів освіти.

          З вітальним словом до педагогічної громади Чернігово-Сіверського краю звернулась головний спеціаліст Директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Олена Ішутніа та вручила відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України вчителям області.

          Також традиційно було проведено нагородження кращих представників педагогічних колективів області Почесними грамотами Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

           
           
           
          Посилання на фото 21.08.2019:

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/