Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Участь команди Чернігівської області у ХІІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців

          З 28 липня до 03 серпня на базі філії «Центральний табір туристського активу учнів України» (с. Осій Іршавського району Закарпатської області) Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді проведено ХІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців, за участі 14 команд із різних областей України та м. Києва. Чернігівщину на Зльоті представляла команда Коропської об’єднаної територіальної громади.

          Програму зльоту реалізовано в змаганнях на туристсько-краєзнавчому експедиційному маршруті, творчих майстернях та конкурсній програмі.

          Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут був найскладнішим видом програми Зльоту. Учасникам потрібно було показати не тільки рівень знань за напрямами краєзнавчих досліджень на контрольно-залікових станціях (історичне краєзнавство, фольклор і етнографія, екологія, географічне краєзнавство, геологія), а й рівень туристсько-спортивної підготовки на технічних етапах та вміння орієнтуватися на місцевості. У підсумку дводенних змагань команда Чернігівської області посіла 9 місце.

          Творчі майстерні працювали за такими напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство; екологія; геологія; географічне краєзнавство; фольклор і етнографія. У своїх виступах діти представили звіти щодо краєзнавчо-дослідницької роботи гуртків, експедиційних загонів, творчих об’єднань тощо. За відгуками старших суддів творчих майстерень, порівняно з минулими роками, зріс рівень досліджень, розширилася тематика робіт, проведені дослідження стали більш змістовними .

          За підсумками роботи всіх п'яти творчих майстерень наша команда посіла 8 місце, на творчій майстерні з геології – ІІ місце, з етнографії та фольклору – ІІІ місце. Також у конкурсі «Туристсько-краєзнавча вікторина» – ІІІ місце.

          Переможців Зльоту нагороджено грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/