Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Дуальна форма освіти – перші кроки до успіху

          2018/2019 навчальний рік для однієї із навчальних груп, тепер уже випускників, Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту розпочався за новою формою навчання – дуальною.

          Відмінність полягала у тому, що освітній процес для майбутніх електрозварників ручного зварювання було організовано спільно з підприємством ТОВ «ТАН» відповідно до спеціально розробленої освітньої програми, якою передбачалось збільшення навчального часу на професійно-практичну складову безпосередньо на виробництві.

          Передувало цьому проведення ряду зустрічей, нарад, де обговорено актуальні питання, зокрема щодо забезпечення якості у підготовці кадрів, необхідності модернізації навчально-матеріальної бази, змісту професійної освіти та підвищення кваліфікації педкадрів в умовах виробництва; узгоджено відповідний план заходів, з урахуванням дорожньої карти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки від 23.06.2017 № 916; укладено договір з підприємством, тристоронні договори (учень – підприємство – заклад).

          Під час виробничого навчання та виробничої практики роботодавцем забезпечено всіх учнів групи спецодягом, оплачуваними робочими місцями, закріплено досвідченого фахівця-наставника, організовано інструктажі з охорони праці, підвіз до місця практики.

          Враховуючи досвід професійної школи імені Йохана Бірвірта, з якою тривалий час співпрацює ліцей, запровадження спільно з високотехнологічним ТОВ «ТАН» елементів дуальної форми освіти у підготовці затребуваних у різних секторах економіки кваліфікованих електрозварниках стало першим кроком до успіху.

          Так, у червні 2019 року по завершенню повного курсу навчання державною кваліфікаційною комісією, очолюваною представником підприємства, 22 (96 %) випускникам групи встановлено достатній рівень знань з присвоєнням кваліфікації електрозварника ручного зварювання ІІІ розряду.    87 % випускників групи працевлаштувались за здобутою професією, із них 52 % –  на ТОВ «ТАН».

          Отже, Чернігівському професійному ліцею залізничного транспорту за сприяння та підтримки Товариства з обмеженою відповідальністю «ТАН» шляхом дуальності вдалось досягти головного – підвищення якості у наданні освітніх послуг та рівня працевлаштування випускників.

          (Довідково: Товариство з обмеженою відповідальністю «ТАН» спеціалізується на розробці, виготовленні, поставці, а також монтажу, шеф-монтажу та пусконалагоджувальних роботах обладнання для видобутку, екстракції та подальшої переробки рослинних олій).

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/