Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Участь рою "Грем'яцькі соколи" у Всеукраїнському вишколі "Джура-Прикордонник"

          23-29 червня 2019 року в м. Ізмаїл Одеської області рій "Грем'яцькі соколи" Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області взяв участь у Всеукраїнському вишколі "Джура-Прикордонник".

          У перший день для учасників Вишколу місцеві прикордонники на морвокзалі провели показовий виступ підрозділу спецпризначення «Дозор-М». Також рої змогли побувати на бортах кораблів та приміряти на себе спорядження морських прикордонників.

          Кожен день для джур-прикордонників починався на березі Чорного моря – з вранішньої руханки та кричалки, а закінчувався вечірньою ватрою.

          У рамках вишколу для юних патріотів організовано та проведено:

          лекції з історії Морської охорони України, судноводіння, основ радіотехнічних засобів, управління вогнем корабля;

          конкурс на кращий малюнок корабля;

          заняття з надання першої медичної допомоги;

          тренінги, які супроводжувалися різноманітними іграми та вправами на знайомства, командоутворення, активізацію уваги;

          козацькі рухливі та силові ігри і забави;

          вправи зі стрільби;

          вишкіл на базі Навчального центру морської охорони у місті Ізмаїл, під час якого інструктори розповіли історію морської охорони України, поділилися навичками судноводіння, навчали вправам самозахисту та продемонстрували як зашивати пробоїну на кораблі. Учасників вишколу привітав голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко;

          ознайомлення з роботою відділу прикордонної служби “Болград” та відвідування митно-пропускного пункту з Молдовою “Табаки”.

          До Дня Конституції рої взяли участь у патріотичному флешмобі.

          Керівники роїв стали учасниками семінару-тренінгу з національно-патріотичного виховання для виховників прикордонних районів.

          Керівника рою Сергія Шкалаберду, учителя фізичної культури Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області, призначено на наступний рік сотником серед виховників, а також надано подяку Міністерства молоді та спорту України за вагомий внесок у розвиток національно-патріотичного виховання в прикордонних районах України та підготовку рою до участі у всеукраїнських вишколах “Джура-Прикордонник”.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/