Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Гра «Сокіл» («Джура»). День другий

          День розпочався зі спільної ранкової руханки та смачних сніданків у наметових таборах.

          Зранку одночасно розпочались два залікові конкурси – «Впоряд» та «Рятівник».

          Конкурс строю та пісні «Впоряд» складався з обов’язкового завдання (виконання прийомів муштрового впоряду у складі рою) та творчого завдання з елементів впоряду у складі рою під музичний супровід. На завершення показу виконувався марш рою стройовим кроком з виконанням маршової патріотичної пісні.

          Переможцем конкурсу став рій «Січ» Бахмацького району, друге місце посів рій «Січ» Тупичівської ОТГ, третє місце – рій «Єдність» Семенівської ОТГ.

          Конкурс з надання першої долікарської допомоги «Рятівник» складався з перевірки рівня теоретичних знань шляхом відповідей на тестові завдання та практичної частини, під час якої рої виконували три завдання різного характеру. Учасники гри вправно один одному іммобілізовували кінцівки, зупиняли уявну артеріальну кровотечу, накладали шини, джгути та різноманітні пов’язки.

          За підсумками роботи перше місце в конкурсі посів рій «Нащадки козаків» Ріпкинського району, друге місце – рій «Нащадки Остряниці» Остерської ОТГ, третє місце поділили між собою рої «Січ» Бахмацького району, «Характерники» Борзнянського району, «Рута» Козелецького району, «Дзвін» Коропської ОТГ та «Чупрундир» Сновської ОТГ.

          Увечері проведено обов’язковий творчо-мистецький конкурс «Ватра», під час якого кожен рій в один із трьох вечорів (відповідно до жеребкування) представить власне театралізоване дійство на тему Українського козацтва, Української революції 1917-1921 років та сучасної історії, використовуючи різні мистецькі жанри та музичний супровід. Кожного дня будуть визначатись кращі рої.

          Цього дня перше місце посів рій «Довженківці-соколята» Сосницької ОТГ, друге місце – рій «Характерники» Борзнянського району», третє місце – рій «Незламні» Новгород-Сіверського району.

          Крім того, у рамках програми з національно-патріотичного виховання  проведено:

          - майстер-клас з використання військової зброї та захисту від нападу ворога, який провели представники батальйону Національної гвардії № 3066 в м. Чернігові. Джури з цікавістю розглядали зразки зброї, дивувались вправності гвардійців у збиранні-розбиранні зброї, із захопленням спостерігали за показовими виступами з рукопашного бою.

          - виховний захід за участю представників Національної поліції України в Чернігівській області, під час якого учасники гри оглянули зброю, спеціальну техніку та професійне спорядження нацгвардійців. З особливою цікавістю юнаки та дівчата спостерігали за показовими виступами кінологів.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/