Анонси
     

     






           
           

          Назад

          День вишиванки в закладах фахової передвищої освіти 

          Щороку в третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

          Вишивання сорочок з давніх-давен органічно увійшло в життя українського народу, воно втілює в собі всі його естетичні принципи, ідеали добра та краси, прагнення до довершеного і витонченого. Слава нашого національного мистецтва виходить далеко за межі України та інших слов’янських країн. Справжня колоритна барвиста українська сорочка втілює всю родючість української землі та щедрість і гостинність українського народу.

          Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою! Адже вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг, який часто називають молитвою без слів.

          За останні кілька років українці одягли весь світ у вишиванки. Вишиванки у світі сприймають як символ єднання, солідарності і підтримки.

          Справжнє свято вишиванки відбулося у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету та Ніжинському медичному коледжі Чернігівської обласної ради.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/