Анонси
     

     






           
           

          Назад

          День вишиванки у закладах освіти інтернатного типу обласного підпорядкування

          Одягнімо, друже, вишиванки —

          Наш чарівний український стрій.

          Не для когось, не для забаганки,

          А для себе, вірний друже мій.

          Одягнімо вишиванки, друже,

          Хай побачить українців світ —

          Молодих, відважних, дужих,

          У єднанні на сто тисяч літ.

           

          День вишиванки  – це свято, яке не перший рік відзначається не тільки в Україні, а й за її межами.

          Цьогоріч учні, вчителі та батьки комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради долучилися до акції «Одягни вишиванку». Цей день має глибокий духовний зміст, відображає усю багатогранність і творчість українського народу. Адже саме в орнаментах української вишиванки можна передати те, чого не завжди скажеш словами. Зі споконвіку українці відображали у вишиванках найважливіші цінності життя українця – любов, життя, силу, здоров'я і невичерпну свободу.

          На свято завітали представники Деснянського басейного управління водних ресурсів. Н. Грудницька, начальник  управління, презентувала учням закладу вишиванки. Позитивні враження залишилися у всіх учасників свята.

          Крім того, проведено виховні години, бесіди з національно-патріотичного виховання, квест «Прикрась вишиванку», а на завершення – дружня, родинна світлина на згадку.

          16 травня 2019 року, у Всеукраїнський день вишиванки, вихованці комунального закладу «Борзнянська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» Чернігівської обласної ради разом з батьками та педагогами організували святковий Парад вишиванок та пройшли урочистою ходою до центральної площі міста Борзни.

          Колективна світлина об’єднала учнів, батьків та педагогів, вбраних у традиційний український одяг.

          Вихованці та педагогічні працівники комунального закладу «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради також  приєдналися до Всеукраїнського свята – Дня вишиванки.

          Колектив закладу освіти підтримав ідею вдягти традиційний український одяг, цим самим виразивши свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

          Свято об'єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни.

          В День вишиванки всі мали піднесений настрій, адже у національному одязі відчували гордість за приналежність до українського народу.

          Учнівський та педагогічний колективи Новгород-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського активно приєдналися до святкування Дня вишиванки, яке своєю дотичністю до найважливішого – України, родини, єдності, щастя та благополуччя, стало близьким кожному українцю.

          До цього особливого дня у державній гімназії готувалися ретельно. Заздалегідь було проведено ряд заходів: акція «Бабусин рушник», екскурсія на виставку рушників у музей «Слово о полку Ігоревім», бесіди, загальношкільні акції «Побажання на рушникові», «Вишиванка – долі моєї цвіт». Але кульмінацією свята стала участь у марші вишиванок. Святково оформлена колона рушила від гімназії до центральної площі міста, де гімназисти продемонстрували всьому місту потужний флешмоб  «Україна – це ми», в якому знайшла відображення основна символіка Дня вишиванки.

          Гордість за свою країну, важливість національної пам’яті та причетність до її збереження для нинішнього і майбутніх поколінь, почуття успіху та поваги до  своєї  гімназійної спільноти  відчув кожен учасник цього незабутнього свята.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/