Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відбувся літературно-музичний фестиваль «Подорож літературною Європою»

          З нагоди відзначення в Україні Дня Європи 16 травня 2019 року на базі Чернігівського обласного молодіжного центру відбувся літературно-музичний фестиваль майстрів художнього слова «Подорож літературною Європою».

          У фестивалі взяли участь 27 учнів із тринадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини.

          За програмою фестивалю учні виконували прозові, драматичні та поетичні твори авторів країн світу – членів Євросоюзу. Найяскравіше на сцені учнями представлено твори  В. Шекспіра, П. Верлена, М. Метерлінка,  Г. Ібсена, Й. Гете, І. Франка.

          Перемогу за виконання «прозового твору» отримали учні Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування Наталія Ткаченко, Аліна Короленко та Ангеліна Хомець, які зіграли виставу за драмою Г. Ібсена «Ляльковий дім», оформивши сцену яскравими декораціями. У номінації «поетичні твори» неперевершеним був виступ учня Чернігівського вищого професійного училища Владислава Юди, з виконанням композиції «Осінній настрій» за творами П. Верлена.

          Призові місця отримали учні Сновського вищого професійного училища лісового господарства Владислав Птуха та Іван Погорєлов за виконання уривку з драматичної поеми Й. Гете «Фауст», учні Чернігівського професійного будівельного ліцею Сніжана Кравченко, Дмитро Веремій та Богдан Коваленко за інсценізацію драми-феєрії М. Метерлінка «Синій Птах», учениця Сосницького професійного аграрного ліцею Олександра Кущ за сценічне читання «Листа до батька» Ф. Кафки, а також учні Сокиринського професійного аграрного ліцею Віталіна Бойченко та Богдан Цибенко, які завершили фестиваль чуттєвим виконанням прологу до поеми І. Франка «Мойсей».

          Не залишили глядачів байдужими до свого високоартистичного читання сонетів   В. Шекспіра учениці Ніжинського професійного аграрного ліцею Анна Бублик та Оксана Чмига, які здобули приз глядацьких симпатій.

          Гумаристичними виступами розважали глядачів учні Куликівського професійного аграрного ліцею Максим Бугай та Владислав Соболь, сценкою про бравого вояка Швейка, учні Дігтярівського професійного аграрного ліцею Дмитро Скнар та Владислав Загоруйко, зігравши Малюка і Карлсона, що живе на даху..

          Виступи учасників прикрасили художні номери творчих колективів Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування (керівники: Вікторія Богдан та Марина Гойденко), Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (керівники: Тетяна Слобідська-Кислиця та Інна Зенченко), талант-студії «ВІВА» Навчально-методичного центру профтехосвіти у Чернігівській області (керівник: В’ячеслав Маховка).

          Висловлюємо подяку всім учасникам фестивалю, викладачам зарубіжної літератури закладів професійної (професійно-технічної)  освіти області за підготовку змістовних композицій і чудових виступів учнівської молоді.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/