Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відкриття підсумкового таборування ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          16 травня 2019 року на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) на урочистому козацькому колі, присвяченому відкриттю ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі-Гра), зібралися джури з усієї області. Цьогоріч Гра на теренах Чернігівщини проходить вже вдесяте. Якщо у 2009 році змагалися лише два рої, то сьогодні під знаменами «Джури» об’єдналися 38 роїв, це майже 400 юнаків і дівчат. Упродовж шести днів усі вони будуть змагатися за почесне право представляти Чернігівську область на ІІІ етапі гри «Джура» «Джура – 2019: Самарська Січ» у липні цього року. 

          Після реєстрації роїв та облаштування наметових таборів відбулося урочисте козацьке коло, присвячене відкриттю ІІ (обласного) етапу Гри.

          Під звуки барабанного маршу у виконанні вихованок гурту «Остряночка» Остерського Будинку творчості дітей та юнацтва джури пройшли до місця проведення урочистого кола.

          На святі були присутні представники обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), патріотичних громадських організацій.

          Учасників Гри привітав начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, заступник голови обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Микола Конопацький. Він підкреслив, що за десять років для багатьох юнаків та дівчат Гра стала способом життя – рухливим, активним, патріотичним, вона формує навички, які допомагають виживати за складних умов, краще пізнавати історію та душу українського народу, виховує майбутніх воїнів.

          Пам'ять полеглих захисників України усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

          За козацькою традицією отець Роман, настоятель кафедрального собору Святої Катерини Козацької православної громади міста Чернігова, провів освячення учасників козацького кола.  

          Наприкінці урочистостей джури взяли участь у патріотичному флеш-мобі «Наша земля Україна».

          Цього ж дня у рамках програми обласного етапу Гри проведено тренінги для ройових на формування командної взаємодії «Джура єднає» та конкурс з історії «Відун».

          Упродовж шести днів у наметовому містечку проводитимуться конкурси «Таборування», творчо-мистецький «Ватра» та звітів про виконання домашнього завдання.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/