Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Урочисте відкриття навчально-польових зборів

          З метою формування почуття патріотизму у молодого покоління, набуття учнями знань, умінь та навичок, необхідних захиснику Батьківщини, четвертий рік поспіль проходять навчально-польові збори для понад 260 учнів 11-х класів дев’яти закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Вже традиційно участь у заході беруть і дівчата, які вивчали предмет «Захист Вітчизни» за програмою для юнаків.

          Організаторами заходу є Управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з Чернігівським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

          16 квітня 2019 року відбулося урочисте відкриття навчально-польових зборів на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Привітати учасників заходу завітали Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, Олександр Криворучко, військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник, Альберт Черешко, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, учасник антитерористичної операції, Микола Шанський, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», педагогічний та учнівський колективи ліцею.

          Під час заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять тих, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність і суверенітет України у ході антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, діти учасників антитерористичної операції поклали квіти до стели пам’яті загиблих героїв.

          Далі учасники зборів мали змогу перевірити свої знання під час навчальних занять з тактичної, вогневої та домедичної підготовки.

          Перший день навчально-польових зборів завершиться патріотичним проектом «Я – майбутнє України».

          Довідково: з 15 до 19 квітня 2019 року для 2953 (із них 30 дівчат) здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти області передбачено практичні стрільби з автомата Калашникова, які відбуватимуться на стрільбищі в/ч 1688 смт Гончарівське Чернігівського району.

          Крім того, за сприяння Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області організовано екскурсію, під час якої всі учасники матимуть можливість не тільки побачити на власні очі справжню бойову зброю, металошукачі, спецодяг водолазів, бронежилети, каски, а й приміряти будь-яке спорядження рятувальників. Також всі охочі отримають відповіді військовослужбовців на питання, які їх цікавлять.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/