Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Делегація міста Меммінгена (Німеччина) відвідала заклади професійної (професійно-технічної) освіти м.Чернігова

          09-10 квітня 2019 року заклади професійної (професійно-технічної) освіти м. Чернігова відвідала делегація міста Меммінгена (Німеччина), представники професійної школи імені Йохана Бірвірта на чолі з координатором німецько-української співпраці Крістіаном Векселем, у рамках міжнародного проекту «Партнерство у професійному навчанні». Почесних гостей зустрічали учнівські і педагогічні колективи Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, Державних професійно-технічних навчальних закладів «Чернігівське вище професійне училище» та «Чернігівський професійний будівельний ліцей».

          Під час зустрічі представники Німеччини провели змістовні семінари та тренінги з впровадження найефективнішої в світі системи підготовки робітничих кадрів - дуальної системи навчання. Ознайомились з матеріально-технічною базою вище зазначених закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

          Викладачем професійної школи ім. Й. Бірвірта Міхаелєм Мьолером проведено практичний семінар «Стажування по шині даних (Datenbus) на легкових автомобілях» на базі навчально-практичного центру сучасного автосервісу Чернігівського вищого професійного училища для педагогічних працівників та учнів закладу з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

          Керівництво закладу спільно з німецькими колегами відвідали соціального партнера училища - підприємство ТОВ «ПЕТ Технолоджис Україна» (PET Technologies), на базі якого впроваджуються елементи дуальної системи навчання за професією «Слюсар механоскладальних робіт».

          Старшим майстром професійної школи м. Меммінгена Йозефом Мюллером проведено фаховий семінар «Технології проведення успішного заняття та впровадження елементів дуальної освіти в підготовку робітників деревообробної галузі» для педагогічних працівників Чернігівського професійного будівельного ліцею. Під час спілкування Йозеф акцентував увагу на критеріях та методиці проведення занять, зокрема зупинився на інноваційних формах навчання (ігрові ситуації, робота в групах тощо).

          Крістіаном Векселем, викладачем електротехніки професійної школи проведено чергове заняття «Розумний будинок» із застосуванням технологій Siemens Logo та мобільного додатку LOGO Арр Siemens для педагогічних працівників Чернігівського ліцею залізничного транспорту.

          Сподіваємось на продовження співпраці з німецькими колегами щодо дуальної системи навчання, яка сприятиме підвищенню якості підготовки кваліфікованих робітників в системі професійної (професійно-технічної) освіти області.

           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/