Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У Чернігові фінішує ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземних мов

          28 березня 2019 року – найвідповідальніший день для членів журі олімпіади, коли будуть підбиті підсумки й оприлюднені імена переможців. Для учасників цей день – своєрідний момент істини, сповнений хвилювання в очікуванні результатів своєї роботи. У разі виникнення сумнівів щодо оцінки журі учні 9–11 класів мають змогу подати заяву на апеляцію.

          На членів журі після завершення роботи чекає зустріч із унікальним історичним місцем, яке свого часу відігравало роль оборонної фортеці – Дитинцем або Чернігівським Валом, що розташований в центральній частині міста. За свідченнями історичних документів на місці, де річка Стрижень впадає в Десну, раніше був величезний земляний вал, на вершині якого й звели фортецю. Від зовнішньої частини міста її відділяв глибокий рів. Це місце вважалося найбезпечнішим. Тому саме тут споруджувалися собори, церкви й князівські будинки, багато з яких збережені до наших часів. Такі пам’ятки, як Будинок Мазепи, де, за переказами, гетьман ховав свою наречену, яка втекла з рідного дому, Борисоглібський храм, Спаський собор, зведені ще в XI столітті, церква Іоанна Богослова, нарешті – гармати, розташовані на південному краї валу, надихнуть своєю красою й довершеністю високоповажних освітян.

          Учасники олімпіад разом із керівниками команд відвідають Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка, де переглянуть комедію «Скапен» за п’єсою Мольєра в постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

          Події вистави розгортаються в Неаполі, морському порту, відкритому усім вітрам і романтичним почуттям. Тут двоє закоханих, аби уникнути гніву своїх деспотичних татусів, звертаються з проханням про допомогу до хитромудрого, винахідливого, енергійного слуги Скапена. «Сказати вам по правді, якщо вже я розпочну справу, так для мене неможливого майже не буває», – зізнається спритний слуга. І хоч саме ім’я Скапен походить від італійського scappare, що означає уникати, випаровуватися, проте, крутієві частенько дістається палицею за його хитрощі і майже ніколи – вдячності від тих, хто звертався до нього по допомогу.

          Перегляд веселої всесвітньо відомої Мольєрової комедії стане гарним відпочинком для учасників інтелектуальних змагань після виснажливої, украй відповідальної роботи з виконання складних олімпіадних завдань.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/