Анонси
     

     






           
           

          Назад

          IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської та іспанської мов у Чернігові. День четвертий

           

          27 березня 2019 року – четвертий день роботи юних знавців іноземних мов. Сьогодні вони виконують завдання ІІІ туру з говоріння. Цей вид випробувань дає змогу встановити рівень сформованості усної мовленнєвої компетенції, украй важливої для здійснення комунікації.

          Протягом однієї хвилини учасники олімпіад готують усне висловлення з приводу однієї з трьох запропонованих на вибір ситуацій. Завдання вважатиметься розв’язаним за умови змістової та функціональної відповідності висловлювання обраній учнем ситуації, адекватності використання мовленнєвих зразків, а також нормативності мовлення учасника.

          Після завершення висловлювання учні візьмуть участь у співбесіді з членами журі, які відповідатимуть на запитання, поставлені ними в контексті спілкування. Відповіді членів журі на запитання учасників повинні бути формальними, природного характеру і бути зв’язані із заданою темою.

          Зміст співбесіди може торкатися особистого ставлення до предмета, запитання можуть спонукати до дискусії, уточнення й повідомлення додаткової інформації тощо.

          Вимоги до реплік учнів під час спілкування такі самі, як і до монологічного висловлювання: мають відповідати ситуації, бути повними, послідовними, комунікативно спрямованими (містити особисті оціночні фрази, власне ставлення учня до об’єкта висловлювання), лексично насиченими, правильно фонетично і граматично оформленими.

          Обсяг відповіді учня під час бесіди може бути різним, але репліка має засвідчити правильне розуміння запитання, адекватну реакцію на спонукання чи коментар членів журі з першого пред’явлення.

          А в цей час у холі ліцею №15 проходитиме зустріч керівників команд із представниками компанії «Лінгвіст», яка є офіційним дистриб’ютером літератури для вивчення іноземних мов від провідних міжнародних видавництв, а також організатором різноманітних заходів, спрямованих на забезпечення інформаційно-методичної підтримки вчителів і викладачів англійської та інших іноземних мов. На думку організаторів олімпіад з іноземних мов у Чернігові, така зустріч буде цікавою й корисною як для компанії, так і для споживачів її продукції, які разом сприяють підвищенню ефективності вивчення іноземних мов в Україні.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/