Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Співпраця з колегами із Польщі

          11-12 березня 2019 року до комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради (далі – Центр) завітали колеги з Польщі Марія Томашевська, директор спеціального навчально-виховного осередку для незрячих та слабозорих дітей імені Синів Польських та Марек Якубовський, тифлопедагог, керівник музею тифлографіки.

          11 березня гості ознайомились з діяльністю та досвідом роботи спеціалістів Центру та прийняли участь в круглому столі «Специфіка організації освітнього процесу здобувачів освіти в умовах навчально-реабілітаційного центру», де педагоги мали можливість поділитися власним досвідом та специфікою використання тифлозасобів під час уроків та занять.

           У свою чергу Марія Томашевська та Марек Якубовський ознайомили зі структурою навчально-виховного осередку для незрячих та слабозорих дітей та поділилися досвідом роботи музею тифлографіки, який, на сьогоднішній день, є єдиним у Польщі.

          12 березня гості відвідали  Чернігівський центр медико-соціальної реабілітації дітей інвалідів „Відродження” та Обласний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Заступник директора з навчально-виховної роботи Світлана Чорна ознайомила зі структурними підрозділами Центру та специфікою організації комплексної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.

          Також гості відвідали Чернігівський обласний молодіжний центр, де, в рамках Всеукраїнської програми „Арсенал ідей України”, для учнів 1-2 класів фахівцями Центру проведено інтегроване корекційно-розвиткове заняття, яке було спрямовано на розвиток тактильно-дотикового сприймання, зорово-моторної координації, координації очей та рук, формування зорової пам’яті та слухового сприйняття.

          На останок Марек та Марія мали змогу разом зі здобувачами освіти Центру вшанувати пам'ять геніального українського митця Т.Г. Шевченка на літературно-музичному вечорі «Кобзарева струна не вмира». 

          З метою обміну досвідом у роботі з дітьми з порушеннями зору і надалі планується співпраця зі спеціалістами навчально-виховного осередку.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/