Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Творча майстерня «Залиш первоцвіти весні»

          З метою захисту весняних квітів щороку проводиться Всеукраїнська акція «Первоцвіти». Мета акції – привернути увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, а також сформувати у підростаючого покоління природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи. Важливою складовою акції «Первоцвіти» є пропаганда та власна відмова від купівлі первоцвітів, адже збираючи та продаючи первоцвіти, ми знищуємо їх, а купуючи – допомагаємо знищувати.

          Символом акції «Первоцвіти» є проліски, виготовлені власноруч. Зірвані квіти – це варварство, а виготовлені своїми руками чи сфотографовані – мистецтво.

          Для членів гуртків «Юні друзі природи» комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів», що працює на базі Чернігівського колегіуму № 11 організовано творчу майстерню «Залиш первоцвіти весні». У рамках заходу діти ознайомилися з ранньоквітучими видами рослин, які зустрічаються в Україні, з причинами скорочення їх ареалу поширення.

          Зірвані первоцвіти живуть зовсім недовго, отже людина дарує помираючі квіти. Букетик первоцвітів спочатку принесе лише ілюзію радості, а пізніше – розчарування і смуток, коли квіти почнуть швидко в’янути. Свої підсніжники діти виготовили з паперу. Вони стали  прекрасним подарунком для мам та бабусь .

          Головним завданням творчої майстерні «Залиш первоцвіти весні» було привернути увагу дітей до проблеми охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів на практичні дії щодо захисту первоцвітів. Важливою складовою є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. Відмова кожного з нас купувати квіти, які знаходяться під загрозою зникнення, що дасть їм шанс квітувати кожну весну.

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/